(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį Kaune pristatyta iniciatyvos „Augink atsakingai“ visuomenės pažangos akcija „Nereikia diržo!”, kviečianti žmones atsisveikinti su diržu kaip atgyvenusia bausmės priemone ir parodyti, kad Lietuvai reikia kūrybingos, laisvai mąstančios kartos.

Į pristatymą prie „Aušros“ gimnazijos susirinkę mokiniai, jų tėveliai ir pedagogai dovanojo nereikalingus diržus ir atvirukuose įrašė pasiūlymų, ką galima sukurti iš surinktų diržų
Palaikymą akcijai Kauno miesto savivaldybės vardu išreiškė meras Andrius Kupčinskas: „Manau, kad svarbiausia yra tai, jog diržas tarnautų pagal tiesioginę jo paskirtį –  laikytų kelnes, o ne taptų vaikų auklėjimo priemone. Ši akcija skirta tėveliams, kurie kartais nesusivaldo, o vaikams tenka paragauti diržo. Smurtas skatina smurtą, todėl linkiu visiems daugiau supratimo, kantrybės ir tolerancijos“.

„Akcija vyksta jau trečią savaitę, ir matome, kad žmonių įsitraukimas ir rodoma iniciatyva prisidėti yra nepalyginti didesni, nei tikėjoms prieš akcijai prasidedant. Kaune taip pat tikimės surinkti kuo daugiau diržų, kiekvienas iš kurių yra simbolinis įrodymas, kad Lietuvos visuomenės požiūris į vaikų auklėjimą keičiasi“, – sakė „Augink atsakingai“ iniciatorės, bendrovės „Omnitel“, atstovas, Kauno regiono atstovybės vadovas Romas Draskinis.

Akcijos pristatyme dalyvavo ir atlikėja Laima Tamulytė, žinoma kaip Mama Rock’n’Roll – viena iš daugelio akciją palaikančių televizijos, meno ir kultūros žmonių. Tarp jų yra Edita Mildažytė, Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, Rolandas Vilkončius, Aleksandras Pogrebnojus, Nerijus Juška, Livija Gradauskienė, Vytautas Rumšas, Karina Krysko, Rimas Valeikis, Laura Imbrasienė, Gabrielė Martirosianaitė ir kiti. Visi jie, remdamiesi žmonių idėjomis, iš padovanotų diržų kurs meno kūrinius, kurie, akcijai pasibaigus, bus eksponuojami viešosiose erdvėse.

Praėjusią savaitę akcija vyko Panevėžyje, Telšiuose ir Utenoje, kur buvo surinkta per 1 tūkst.  diržų ir pasiūlyta daugiau nei tūkstantis idėjų meno kūriniams sukurti. Planuojama, kad per lapkritį specialus „Nereikia diržo!” autobusiukas dar apsilankys Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Marijampolėje, Alytuje ir Tauragėje.

Akciją organizuoja socialinės iniciatyvos „Augink atsakingai“ iniciatoriai mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ ir visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“. Į akcijos organizavimą įsitraukė dvi didžiausios jaunimo organizacijos – Lietuvos skautija ir Lietuvos moksleivių parlamentas.

Detalesnė informacija apie akciją ir jos eigą visos akcijos metu bus skelbiama interneto svetainėje www.augink.lt.

Aušra Kriaučiūnaitė Partikienė
Bendrųjų reikalų departamento vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: