Jennifer Sarkar asmeninio archyvo nuotr.

Iš pirmo žvilgsnio Los Andžele gyventis Carter Sarker gali atrodyti kaip eilinis šešiametis berniukas. Jis myli pingvinus, dievina piratus ir nuolat šoka kartu su dviem metais vyresne sese Sophia. Ypač jie dievina Taylor Swift kūrinius. Tačiau iš tikrųjų berniukas serga reta tokiam amžiui ir labai sunkia liga.

Viskas prasidėjo kuomet Carter tebuvo treji metukai. Berniuko tėvai Jennifer ir Samir pradėjo pastebėti, kad su jų vaiku kažkas negerai. Berniukas pradėjo sunkiai kalbėti, sutriko jo psichiniai ir fiziniai gebėjimai. Tėvai nieko nelaukdami kreipėsi į gydytojus, kurie vaikui atliko daugybę tyrimų.

Atlikus visus tyrimus, berniukui buvo diagnozuotas Sanfilippo sindromas. Tai mirtinas progresuojantis smegenų sutrikimas, kuris atsiranda mažiems vaikams. Šį sutrikimą sukelia vieno fermento trūkumas. Kai vyksta degeneracija, vaikas praranda gebėjimą kalbėti, nuryti, vaikščioti ir patiria didžiulius skausmus kol galiausiai miršta. Šia liga sergantys vaikai dažnai verkia be priežasties, greitai susierzina, jiems gali išsivystyti autizmas. Paskutiniojoje ligos stadijoje vaikus tenka maitinti per vamzdelį, jie būna jautrūs peršalimams ir infekcijoms, kurios dažnai baigiasi mirtimi. Tai yra vaikiška Alzheimerio ligos forma.

180628-child-alzheimers-fundraiser-04-1

Jennifer Sarkar asmeninio archyvo nuotr.

Mano sūnus miršta. Nėra kito būdo tai pasakyti. Mano gražus, tobulas mažasis berniukas miršta.“, – sako 29 metų vaiko motina. „Kiekvieną vakarą eidama miegoti aš verkiu, skausmas mano širdyje tampa vis gilesnis ir aš suvokiu, kad prarandu savo vaiką“. Šeima sako, kad jiems be galo sunku matyti, kaip jų sūnus kankinasi, tačiau pripažįsta, kad šis įvykis tik dar labiau sustiprino jų šeimą ir dabar jie yra vieningesni, nei bet kada anksčiau.

180628-child-alzheimers-fundraiser-02

Jennifer Sarkar asmeninio archyvo nuotr.

Vaiko tėvai pradėjo kampaniją, skirtą išgebėti jų sūnui. Berniuko tėvai prašo visų pagalbos ir tikisi surinkti 1 mln dolerių. Šie pinigai reikalingi, kad būtų finansuojamas klinikinis tyrimas, kuris galėtų išsaugoti ne tik Carter, bet ir daugelio kitų, panašioje situacijoje esančių, vaikų gyvybes.

180628-child-alzheimers-fundraiser-03

Jennifer Sarkar asmeninio archyvo nuotr.

Prie kampanijos jau prisidėjo tokios įžymybės kaip Cher, Dwayne Johnson, Selena Gomez, Khloe Kardashian, Judd Apatow, Debra Messing, Jack Black, Jamie Lee Curtis ir “Green Day”, ir per pastarąsias tris savaites suma jau beveik pasiekė milijoną dolerių.

Skirti paramą bernukui galima čia: https://uk.gofundme.com/savingcarter

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: