(c) Elio Castoria/fibaeurope.com

Europos vyrų krepšinio čempionato A grupės rungtynėse Lietuvos rinktinė iškovojo antrąją pergalę. Panevėžyje lietuviai rezultatu 97:77 (25:20, 28:18, 23:14, 21:25) įveikė antrąją nesėkmę patyrusią Lenkijos ekipą. Mūsiškiai šiose rungtynėse pelnė daugiau taškų, nei bet kuri kita komanda iki šiol.

Tiek lenkai, tiek lietuviai puikiai pradėjo rungtynes puldami. Šeimininkus į priekį vedė Mantas Kalnietis, per pirmąsias septynias minutes pelnęs dešimt taškų. Nors kėlinio pabaigoje mūsiškiai pagerino gynybą, iki jo pabaigos klaidos neleido susikrauti didesnio pranašumo – 25:20. Antrajame ketvirtyje lyderio rolę perėmė Darius Songaila, kuris pelnė dešimt taškų iš eilės. Lietuvos rinktinė ir toliau nuostabiai atakavo krepšį ir iki ilgosios pertraukos padidino skirtumą iki 15 taškų.

Antrosios rungtynių pusės pradžioje vaizdas pradėjo keistis – Thomas Kelati ir Szymono Szewczyko pastangomis lenkai spurtavo 7-0. Vis dėlto lietuviai netruko atsitiesti bei susigrąžino turėtą pranašumą. Po penkių Martyno Pociaus taškų ir Šarūno Jasikevičiaus tritaškio rinktinė jau pirmavo didesniu nei 20-ies taškų skirtumu. Paskutinis ketvirtis tapo formalumu – Lietuvos rinktinė išlaikė persvarą ir šventė užtikrintą pergalę.

Pagrindinėmis tokio rezultato priežastimis buvo puikus lietuvių pataikymas (69% visų metimų) ir kova dėl atšokusių kamuolių (41:19).

Nepaisant didėlio skirtumo, po rungtynių tiek Martynas Pocius, tiek vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra pabrėžė, jog rungtynės tikrai nebuvo lengvos. „Europos krepšinio čempionate lengvų nebūna“ – sakė Lietuvos rinktinės strategas. Jis taip pat pasidžiaugė, kad komanda žaidė gerai greitame puolime.

Kalbėdamas apie Paulių Jankūnas treneris užsiminė, jog jam buvo sumuštas raumuo. „Tikime, jog mūsų gydytojai padarys viską, kad jis galėtų žaisti rytoj“ – situaciją vertino K.Kemzūra.

Penktadienį mūsiškiai susigrums su Turkijos rinktine, kuri taip pat yra iškovojusi dvi pergales. Tai taps pirmuoju rimtu komandos išbandymu šiame čempionate.

Lietuva: Mantas Kalnietis 16 (6 rez. p.), Darius Songaila 14, Rimantas Kaukėnas 11, Martynas Pocius 10, Simas Jasaitis ir Šarūnas Jasikevičius po 8, Jonas Valančiūnas ir Tomas Delininkaitis po 7. Paulius Jankūnas ir Kšištofas Lavrinovičius po 6, Robertas Javtokas 1.

Lenkija: Thomas Kelati 16, Szymonas Szewczykas ir Dardanas Berisha po 10.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: