Stock.xchng archyvo nuotr.

2009/10 metų Baltijos futbolo lygos čempionų vardus iškovojo Latvijos klubas „Ventspils“, kuris finale Marijampolėje kvapą gniaužiančiose rungtynėse sekmadienį po baudinių serijos privertė pasiduoti vietos „Sūduvą“.

Pirmajame dvikovos kėlinyje į Marijampolės naująjį stadioną susirinkę žiūrovai įvarčių neišvydo. Tikslumo atakų užbaigime trūko ir antrajame kėlinyje. Marijampoliečiai buvo aktyvesni, tačiau 82 min. į priekį išsiveržė „Ventspils“ – greitoje kontratakoje smūgiu pažeme iš kairiojo krašto kamuolį į vartų kampą pasiuntė moldavas Alexandru Dedovas.

„Sūduva“ metė visas pajėgas į priekį ir sugebėjo išplėšti lygiąsias trečią pridėtinio laiko minutę. Po perdavimo į baudos aikštelę Eimantas Valaitis galva perdavė kamuolį ekipoje šiemet debiutavusiam puolėjui Ričardui Beniušiui ir šis iš arti smūgiavo tiksliai – 1:1.

Galimybes keisti žaidėjus išnaudojusi „Sūduva“ per pratęsimą turėjo žaisti su sužeistu gynėju Nerijumi Radžiumi aikštėje ir „Ventspils“ tuo pasinaudojo. 98 min. Arturs Zjuzins uždirbtą 11 metrų baudinį realizavo Jurijs Žigajevs. 105 min. po pastarojo baudos smūgio iš 30 metrų skriejantį kamuolį į vartus nuo virpsto nukreipė nigerietis Michaelas Tukura – 1:3.

Tačiau „Sūduva“ nepasidavė ir 114 min. po kampinio tiksliu smūgiu galva savo komandos viltis atgaivino R.Beniušis – 1:2. Sužaidus jau daugiau nei 120 minučių Andrius Urbšys smūgiu iš baudos aikštelės prieigų išplėšė „Sūduvai“ neįtikėtinas lygiąsias 3:3 ir galimybę toliau kovoti dėl pergalės.

Vis tik 11 metrų baudinių serijoje „Ventspils“ mušė nepriekaištingai visus penkis kartus, o vieną iš keturių „Sūduvos“ smūgių atlikęs A.Urbšys pataikė į virpstą – nugalėtojų taurė ir aukso medaliai po dramatiškos kovos iškeliavo į Latviją.

Komentarai po rungtynių

Donatas Vencevičius, „Sūduvos“ vyriausiasis treneris: “Sveikinu varžovus. Pirmajame kėlinyje žaidėme ne itin sėkmingai, o antrajame rungtyniavome geriau. Tačiau mums įmušti nepavyko, o tai padarė „Ventspils“. Pratęsimo pradžioje susižeidė Nerijus Radžius, todėl teko atlikti perstatymus. Noriu padėkoti vyrams, kad nepaisant visų sunkumų jie pademonstravo charakterį ir kovojo iki galo. 11 metrų baudiniai – tai loterija. Nieko nepadarysi. Mes prieš startą UEFA Europos lygoje galime pasidžiaugti bent jau tuo, kad įvarčius mušė naujokas R.Beniušis bei komandos pademonstruota valia. Du kartus vytis varžovus pareikalavo daug jėgų, bet komanda sugebėjo du kartus išlyginti rezultatą.“

Nunzio Zavietteri, „Ventspils“ vyriausiasis treneris: “Labai džiaugiuosi ir noriu pagirti visą komandą. Jai tai didžiulė patirtis, nes turime daug jaunų žaidėjų. Manau, kad nugalėjome pelnytai. Nors jei būtume gudresni, man nebūtų reikėję per pratęsimą prarasti dviejų kilogramų svorio. Vis tik šios rungtynės – puiki reklama futbolui ir Baltijos lygai. Abi komandos pademonstravo kokybišką futbolą. Buvau pralaimėjęs rungtynes 120 minutę, bet nei kaip futbolininkui, nei kaip treneriui, dar niekada nebuvo atsitikę, kad varžovas lygintų rezultatą dusyk likus žaisti sekundėms iki rungtynių pabaigos. „Sūduvos“ komanda nusipelno didžiausios pagarbos už tai, kad žaidė iki galo.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: