Šį savaitgalį Kaune finišuos „Mastercard“ Baltijos krepšinio lygos sezonas. Finaliniame ketverte susitiks dvi stipriausios Lietuvos ir dvi Latvijos komandos.

Tik ketvirtfinalyje į BBL pirmenybes įsilieję Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ nugalėjo atitinkamai Kėdainių „Nevėžį“ ir „Šiaulius“. Abi Latvijos komandos taip pat pelnytai atsidūrė finaliniame ketverte. Rygos VEF ir Ventspilio „Ventspils“ reguliariajame BBL sezone pasidalino pirmąsias dvi vietas, o ketvirtfinalio serijose nugalėjo šiemet puikiai žaidusį Prienų „Rūdupį“ ir nieko nepešusius estus –Tartu „Rock“. Abi lietuvių komandos pasiryžusios peržengti pusfinalio barjerą, o latviai tikisi paneigti išankstines prognozes.

Balandžio 9 d. 17.55 val. Kauno „Žalgiris“„Ventspils“

Reikia pripažinti, pirmasis pusfinalis kelia mažesnę intrigą nei antrasis. Aikštės šeimininkai, palaikomi savų aistruolių ir akivaizdžiai turintys gerokai stipresnę komandą, gali pasiekti pergalę. Kita vertus, atsipalaiduoti neverta, nes „Ventspils“ šiemet „auklėjo“ ne tik estų ar lietuvių klubus, bet ir principinį varžovą Latvijoje – Rygos VEF. Dvikova įdomi ir tuo, kad aikštėje vėl matysime brolius Kuzminskus. Saulius latvių klube yra pasiekęs solidžių rezultatų ir yra laikomas komandos lyderiu.

Nors „Žalgirio“ garbę ginantis Mindaugas Kuzminskas Eurolygoje žaidė nedaug, tačiau BBL pusfinalyje turėtų gauti laiko aikštelėje. Tuo labiau, kad savo talentą šiemet įrodė ne kartą. O ir Ventspilio klube šiemet yra daug stiprių legionierių. Rashadas Andersonas – rezultatyviausias (vid. po 14 tšk.) žaidėjas, lemiamu metu galintis padėti pasiekti komandai pranašumą. Tokio pat vaidmens gali imtis ir Oritseweimi Efejuku (vid. po 14 tšk.). Priekinėje linijoje be Kuzminsko „Ventspils“ neturi daugiau naudingumu ir ūgiu išsiskiriančių žaidėjų, tuo sėkmingai naudotis gali daug pasirinkimo po krepšiu turintis „Žalgiris“.

Balandžio 9 val. 20.25 val. Vilniaus „Lietuvos rytas“Rygos VEF

Jeigu BBL pusfinalyje galima tikėtis staigmenos, tai tik šioje poroje. Nors Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniams, tarp kurių esama ryškių kylančių Europos žvaigždžių, teko žaisti Eurolygoje, jiems reikės gerokai pasistengti. Mat jų žaidimas per pastarąsias kelias savaites privertė suabejoti rungtynių baigtimi. Nors komanda ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių palaužė „Šiaulius“, tačiau LKL lygoje namie nepasipriešino Kauno „Žalgiriui“, o vėliau pralaimėjo išvykoje Prienų „Rūdupiui”. Kadangi komandai trūko įžaidėjo, visos viltys siejamos su šią savaitę atvykusiu Aleksandru Rašičiumi.

Rimo Kurtinaičio treniruotai Rygos VEF šiemet vadovauja Ramūnas Butautas. Daug pokyčių veikiausiai nebus. Komanda puikiai subalansuota. Joje žaidžia pavojingiausias ir naudingiausias BBL lygos krepšininkas Artsiomas Parahouskis (vid. po 15 tšk., 6 atkv. kamuolius), latviai Dairis Bertanis ir Sandis Valteris. Nors latvių klubas atrodo išties puikiai, panašu, kad įvertinus visas smulkmenas, jiems teks rikiuotis už „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ nugarų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: