D. Grybauskaitė:
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Mokslo ir žinių dienos – Rugsėjo 1-osios – proga apsilankė Molėtuose ir dalyvavo Mokslo metų pradžios šventėje.

„Pirmokėliai, šiandien yra šventė, kuri kiekvienam išlieka atmintyje ir širdyje. Prisimenu savo pirmąją dieną mokykloje, kai ėjau su didele viltimi ir virpančia širdimi.

Čia rasite žmones, kurie išmokys jus ne tik rašto, bet ir gyvenimo, uždegs jūsų meilę tėvynei. Jie – mokytojai visam gyvenimui. Linkiu jums gerai mokytis ir rasti draugų. Būkite smalsūs ir darbštūs, būkite verti Lietuvos“, – sakė Prezidentė sveikindama Molėtų ir visos Lietuvos mokinius, tėvelius ir mokytojus Mokslo ir žinių dienos proga.

Prezidentės teigimu, turime būti atviri pasauliui ir drauge puoselėti lietuvišką tapatybę, todėl Lietuvos mokyklose nuo šių mokslo metų sustiprintas lietuvių kalbos, Lietuvos istorijos bei geografijos mokymas, daugiau dėmesio bus skiriama pilietiškumo ugdymui.

„Išsaugoti lietuvišką tapatybę globalėjančiame pasaulyje – iššūkis mums visiems. Tai mūsų valstybės išlikimo pasaulio žemėlapyje garantas. Turime puoselėti ją visose šalies mokyklose“, – teigė Prezidentė.

Šalies vadovė ragino mokinius ir mokytojus būti atvirus, pasitikėti savimi ir drąsiai kelti rūpimus klausimus, nes valstybės ateitis – laisvi, kūrybingi ir atsakingi žmonės.

“Išsilavinusi tauta – stipri valstybė. Nuo mokyklos suolo kartu kurkime tokią valstybę, kuri vertina žinias, skatina kūrybiškumą ir svarbiausia – suteikia žmogui galimybių tobulėti”, – sakė Prezidentė.

Ypatinga atsakomybė už mokyklos tobulėjimą ir šalies ateitį, pasak Prezidentės, tenka pedagogams. Lietuva turi daug gabių, gerai išmanančių savo darbą mokytojų, dėstytojų, mokslininkų, kuriems tenka svarbus vaidmuo ne tik perduodant žinias, bet ir ugdant jaunosios kartos pilietiškumą ir meilę Lietuvai.

Respublikos Prezidentės spaudos tarnybos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: