Sekmadienį, kovo 21 dieną, vyko dešimtoji respublikinė „Logo” olimpiada. Renginį organizavo Kauno technologijos universiteto (KTU) Jaunųjų kompiuterininkų mokykla (JKM) kartu su LR Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centru (ŠMM ITC).

Kaip ir kasmet, olimpiada vyko vaizdo konferencijų būdu penkių didžiųjų Lietuvos miestų nuotolinio mokymo centruose. Dalyviai, susirinkę KTU E. mokymosi technologijų centro, Klaipėdos universiteto, Šiaulių universiteto, KTU Panevėžio instituto bei Vilniaus kolegijos nuotolinio mokymo klasėse, turėjo galimybę matyti vieni kitus, klausyti lektorių, užduoti klausimus ir sulaukti atsakymų.

Organizatoriai pasveikino moksleivius ir pasidžiaugė, kad prieš dešimtmetį pradėjęs gyvuoti renginys iki šiol įdomus ir aktualus. Su olimpiados nuostatais supažindinusi „Logo 2010″ konkurso ir olimpiados vertinimo komisijos pirmininkė Kauno „Varpo” gimnazijos mokytoja Daiva Vaikšnienė tikino, kad kasmet dalyvių darbai tobulėja ir vis sunkiau išrinkti geriausius iš geriausių, nes kompiuterinės programos „Imagine LOGO” ir Komenskio LOGO atveria dalyviams plačias galimybes kūrybiškumui pasireikšti

Olimpiadoje moksleiviai darbus kūrė aktualiomis ir svarbių įvykių temomis: „Mūsų protėvių pergalės”, „Mylim ir saugom Lietuvos gamtą” bei kitomis. „Logo” konkurso darbų tema šiais metais buvo „Esame pašaukti laisvei!”, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečiui.

Organizatorių teigimu, karjerai šiuolaikiniai moksleiviai turi pradėti ruoštis anksti. Tinkamą būsimų studijų kryptį pasirinkti padeda ne tik žinios, įgytos mokyklos suole, bet ir papildoma veikla bei dalyvavimas įvairiuose konkursuose, olimpiadose, turnyruose, kuriuose yra galimybė pasitikrinti savo žinias, pasivaržyti su bendraamžiais. Kasmetinis „Logo” konkursas ir olimpiada padeda praplėsti moksleivių akiratį informacinių technologijų srityje, skatina moksleivių domėjimąsi LOGO filosofija bei programavimo priemonėmis, padeda ugdyti moksleivių kūrybiškumą, informacinę kultūrą, algoritminę mąstyseną ir saviraišką.

„Logo” programavimu besidominčių moksleivių skaičius kasmet auga. Šiemet konkurse ir olimpiadoje dalyvavo 130 pirmų – devintų klasių moksleivių iš visos Lietuvos. Vertinimui pateikti 152 darbai: 75 atsiųsti į konkursą, 77 sukurti olimpiados metu. Aktyviausi, kaip ir kiekvienais metais, buvo Kauno moksleiviai, tarp jų ir KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokykloje besimokantys būsimieji informacinių technologijų specialistai.

Moksleivių darbus vertins komisija, sudaryta iš Lietuvos mokyklų mokytojų – „Logo” entuziastų. Nugalėtojai bus skelbiami balandžio 10 d., 12 val. Šventė vyks KTU E. mokymosi technologijų centre (Studentų g. 48A-337, Kaunas). Rėmėjai kiekvieną dalyvį pradžiugins atminimo dovana, o laimėjusiųjų laukia vertingi prizai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: