(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Šeštadienį į Lietuvą atvyko naujasis Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Elias Zouros. Jis šiame poste pakeis laikinai ekipai vadovavusį Rimantą Grigą, kuris lieka „Žalgiryje“ bei toliau eis sporto direktoriaus pareigas. Pirmasis išbandymas trenerio laukia jau trečiadienį, kai “Žalgiris” žais pirmąsias antro Eurolygos turo rungtynes.

Kauno komandos trenerių štabe lieka Oliveris Kostičius, tačiau nuo šiol jis bus ne vienintelis trenerio asistentas. Kartu su E.Zourosu į Lietuvą atvyko ir graikas Giorgos Ketselidis.

„Dirbti su „Žalgiriu“ – didelė garbė. Tai komanda, kurios istorija yra įspūdinga. Esu pasiruošęs smarkiai padirbėti, atiduosiu visą save iki sezono pabaigos. Mačiau visas komandos rungtynes, kurias rodė per televiziją.

Pirmiausia noriu apsižiūrėti, iš karto nieko nesiruošiu keisti, nes dar nebendravau su žaidėjais. Tikiuosi kartu su jais dirbti ir žingsnis po žingsnio suderinti žaidimą. Po kurio laiko dėl naujų žaidėjų priimsime sprendimus kartu su klubo vadovybe. Tikiuosi čia užsibūti ilgam. Kontraktas, kurį pasirašiau, galioja iki vasaros.

Iki pirmų varžybų Eurolygoje neturime daug laiko, todėl nieko negalėsiu keisti. Stengsimės iš visų jėgų, žinau, kad mūsų grupėje – stiprios komandos. „Olympiakos“ praėjusiais metais žaidė finale, „Fenerbahce Ulker“ tęsia savo pergalių seriją, „Valencia“ po truputį įsivažiuoja ir nėra nusiteikusi pralaimėjimams. Manau, laukia sunkus darbas, bet kovosime. Tokia mano užduotis – kautis dėl pergalių”, – vos įžengęs į Vilniaus oro uosto atvykimo salę sakė portalui E.Zouros.

Pastaruosius pusketvirto sezono E.Zouros sėkmingai dirbo gimtinės „Panellinios“ vyriausiuoju treneriu. Praėjusį sezoną jam pavyko ekipą atvesti iki pat Europos taurės turnyro pusfinalio, o pats strategas buvo pripažintas geriausiu Europos taurės treneriu.

44 metų specialistas per savo karjerą daugiausia dirbo su gimtosios šalies klubais. 2000-2002 m. E.Zouros vadovavo Graikijos grandui Pirėjo „Olympiakos“, o 2005-2006 m. – Salonikų „Aris“. Naujasis žalgiriečių treneris taip pat yra treniravęs Libano ir Prancūzijos ekipas – Beiruto „Sagesse“ ir Paryžiaus „Basket Racing“.

Nemažai patirties turi ir jo asistentas G.Ketselidis, kuris yra dirbęs vyriausiuoju treneriu Graikijos antrosios lygos klubuose, o pastaraisiais metais buvo E.Zouroso asistentas „Panellinios“ komandoje.

Straipsnis perpublikuojamas iš kaunodiena.lt, gavus sutikimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: