(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 12 d., trečiadienį, 17.30 val. festivalis „VDU džiazo jungtys” kviečia į debiutinės kompaktinės plokštelės pristatymą ir pirmąjį šiais metais festivalio koncertą. Pagrindinis netradicinėje erdvėje – istoriniame Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Rektorato pastate (K. Donelaičio g. 58, 1 aukšto fojė) vyksiančio renginio akcentas – kompaktinės plokštelės sutiktuvės, kurių metu išgirsime naują Arno Mikalkėno ir Tomo Razmaus instrumentinį projektą „Dueto menas”.
„Nusprendėme, kad jau laikas užfiksuoti įsimintiniausius trečius metus vykstančio festivalio dalyvius ir jų kompozicijas. Muzikantų, įtrauktų į diską, idėjos peržengė įprastus džiazo standartų rėmus, peraugo į drąsų muzikinį eksperimentą, tai jau ne sintezė vardan eksperimento, o gilesnių prasmių paieškos. Džiazas jiems ne tik muzikos forma, bet ir mąstymo būdas, už kurio girdime stiprias idvidualybes ir muzikos intelektualus”, – sakė „VDU džiazo jungtys” vadovas Julijus Grickevičius.

Kompaktinėje plokštelėje įamžintos Gražvydo Kardoko, baltarusių grupės „Gurzuf”, lenkų „Light coorporation”, Tomo Leiburo orkestro, kvinteto „Klaustukas” ir Sauliaus Petreikio autorinės kompozicijos.

Vakaro metu Arno Mikalkėno ir Tomo Razmaus duetas sieks atskleisti tikrąsias, nesukomercintas džiazo, kaip muzikos žanro, vertybes. „Improvizacinį meną puoselėjantis, viską į harmoninį bei idėjinį pagrindą įvelkantis saksofono ir akordeono duetas klausytojus įtrauks į diskusiją ir kiekvienam paliks teisę turėti savo, nebūtinai konkrečiai argumentuotą interpretaciją. Tai bus įdėjų sudėliojimas į žmogaus pasąmonės lentynas bei atviras nuoširdus muzikinės nuomonės išsakymas,” – sakė kompozitorius ir klavišininkas A. Mikalkėnas. Anot jo, duetas derina griežtąsias stilistikas su ekspresija, muzikine erdve ir realaus momento impresija dalinasi su klausytojais.

Pasak muzikantų, dueto atsiradimą ir idėjų raidą įtakojo absoliutus muzikinis štilis Kaune, noras iš pagrindų keisti klaidingą džiazo sampratą, atkreipti visuomenės dėmesį į įvairesnius muzikinės raiškos būdus, ieškoti naujovių muzikoje ir dalintis muzikiniais įspūdžiais su auditorija.

VDU informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: