(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jau šį savaitgalį Kauno sporto halėje prasidės tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora 2011“. Keturiasdešimt šeštąjį kartą organizuojamame renginyje tikimasi sulaukti apie 500 šokėjų iš įvairių pasaulio šalių.

„Sportiniai šokiai nuo seno laikomi viena prestižiškiausių sporto šakų. „Gintarinė pora“ mums yra ne tik tradicinė miesto meno ir sporto šventė, bet kartu ir Lietuvos vardo garsinimas visame pasaulyje. Didžiuojamės turėdami galimybę organizuoti tarptautinio lygio varžybas savo mieste“, – teigia Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius Albinas Vilčinskas.

Anot organizatorių, gegužės 7-8 dienomis Kaune vyksiančiose varžybose šiemet dalyvaus apie 500 šokėjų iš 11 pasaulio šalių. Jiems teisėjauti pakviesti 35 teisėjai.

Dėl geriausiųjų vardo ant parketo varžysis penkių amžiaus grupių dalyviai – vaikai, jaunučiai, jauniai, jaunimas ir suaugusieji.

Kaip ir kiekvienais metais, varžybų organizatoriai Kauno miesto publikai pristatys geriausiomis jau pripažintas Europos sportinių šokių poras.

„Gintarinės poros 2011“ koncertinėje programoje pasirodys Europos čempionų – sportinių šokių šokėjo Justo Kučinsko ir balerinos Jekaterinos Romankovos pora, sportinių klasikinių šokių vicečempionų Mirco Gozzoli ir Editos Daniūtės charizmatiškasis duetas, ypatingą reginį žada parodyti į profesionalų lygą pereinantys Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.

Varžybų sumanytojai ir iniciatoriai yra nusipelnę Lietuvos respublikos sportinių šokių treneriai ir teisėjai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, išauginę ne vieną garsią Lietuvos šokėjų kartą.

Programa:

Gegužės 7 d. (šeštadienis)

10 val. Vaikų, jaunučių, jaunių ir jaunimo ST varžybos.

15 val. Tarptautinės sportinių šokių federacijos pasaulio reitingo suaugusiųjų ST varžybos. Jaunių LA varžybos.

19 val. Varžybų pusfinaliai, finalai. Koncertinėje programoje – TSŠF profesionalų lygos Lotynų Amerikos šokių šou varžybos.

Gegužės 8 d. (sekmadienis)

10 val. Vaikų, jaunučių, jaunių ir jaunimo LA varžybos.

15 val. Tarptautinės sportinių šokių federacijos pasaulio reitingo suaugusiųjų LA varžybos. Jaunių ST varžybos.

19 val. Varžybų pusfinaliai, finalai.

Koncertinė programa: sportinių šokių pasaulio ir Europos čempionai Mirko Gazzoli ir Edita Daniūtė (Italija), Europos profesionalų vicečempionai Justas Kučinskas ir Jekaterina Romankova (Lietuva).

Kauno kultūros centro „Tautos namai“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: