Organizatorių archyvo nuotr.

Kuriant namų interjerą šiuo metu itin populiarios atviro plano patalpos. Jose visiškai nėra arba yra nedaug pertvarų. Dažniausiai taip jungiamos valgomojo ir svetainės erdvės. Toks sprendimas leidžia suteikti patalpai daugiau šviesos ir erdvumo. Taip pat čia galima įtaisyti įvairesnių baldų, tokių kaip fotelis-lova, rinktis nestandartinius sprendimus. Vis dėlto, jungiant atskirus kambarius kartais pamirštami svarbūs aspektai. Dėl to atviro plano patalpos neatitinka nei komforto, nei estetikos lūkesčių.

Neišlaikomas patalpų vientisumas

Svarbu atkreipti dėmesį, kad įrenginėjant atviro plano erdvę reikėtų naudoti vientisą apdailą. Tai ypatingai galioja sienoms ir grindims. Viena iš didžiausių klaidų – skirtingų spalvų grindys. Derinti patartina nebent skirtingų rūšių dangą, pavyzdžiui, plyteles ir laminatą. Jei remontuojant kambarius buvo išgriauta pertvara ir liko skirtingų spalvų, bet vienodos rūšies grindys, geriausias pasirinkimas būtų jas pakeisti. Taip bus išvengta neskoningo stiliaus ir bendro vaizdo išdarkymo, kurio galimai nepadės ištaisyti net ir tinkamai parinkti baldai (svetainės komplektas, žavus fotelis ar virtuvinės spintelės).

Vientisa apdaila padeda apjungti virtuvės, valgomojo ir svetainės sritis, taip tarsi išplečiant erdvę. Sienų spalvas ir tekstūras galima rinktis šiek tiek laisviau, tačiau taip pat nerekomenduojama per daug nukrypti. Geriausia kurti vienos spalvos pagrindą, įterpiant tam tikras detales. Priklausomai nuo poreikių galima rinktis itin šviesias, pastelines spalvas ar ryškesnes, su originaliais elementais.

Baldai statomi palei sienas

Daugelis ekspertų sutaria, kad baldų koncentravimas palei sienas nėra itin geras sprendimas bet kokiame interjere, o ypač – atviro plano. Kaip ir buvo minėta, toks kambarių planas sukuria daugiau erdvės, reikėtų tinkamai ir efektyviai ją išnaudoti. Net ir fotelis lova gali būti pastatytas toliau nuo sienos.

Šiuolaikinė baldų apdaila leidžia paslėpti arba įdomiai, savitai apipavidalinti galines baldų dalis, todėl jos atrodo itin gražiai ir patraukliai. Apstatydami atviro plano erdvę galite eksperimentuoti ir pamiršti standartinius daiktų išdėstymo variantus. Nebijokite statyti baldų kambario centre – tai padės išvengti nuobodaus ir tuščio interjero.

Per daug atvira erdvė

Net ir kuriant atviro plano patalpą nerekomenduojama visiškai sujungti kambarių. Jei nusprendėte nepalikti jokios pertvaros, erdvėje vis tiek turėtų likti bent viena šiek tiek atokesnė vieta. Priešingu atveju tai bus tiesiog vienas didelis kambarys. Kodėl verta pasinaudoti šiuo patarimu? Taip savo namams galima suteikti daugiau jaukumo ir komforto. Be to, galima sukurti asmeniškesnę ir ramesnę aplinką, kurioje pastatytas fotelis-lova gali tapti puikia vieta atsipalaiduoti, paskaityti knygą.

Viskas pernelyg vienoda

Harmoninga erdvė dar nereiškia, kad visi baldai joje turi būti vienodi. Norėdami greito sprendimo ar tiesiog neturėdami aiškios interjero vizijos, žmonės užsisako vienos kolekcijos ar labai panašius baldus. Taip sukuriama nuobodi, vienoda ir pilka erdvė, kuriai trūksta išraiškingumo. Nors tokie baldai atskirai ir gali atrodyti stilingai, bendras vaizdas nėra džiuginantis.

Siekiant to išvengti, rekomenduojama drąsiau derinti skirtingų formų, spalvų ir matmenų baldus bei kitas interjero detales. Pasirinkus tam tikrą pasikartojantį akcentą, tai įgyvendinti galima pakankamai lengvai. Pažvelkite į tai atsakingai ir skirkite daugiau laiko – pamatysite, rezultatas jus tikrai nudžiugins. Paprastas pavyzdys: jei planuojate įrengti šviesios spalvos modernaus stiliaus virtuvines spinteles, prabangus ryškios spalvos fotelis-lova gali tapti akį traukiančiu akcentu.

Įsidėmėjus tokias atviro kambarių plano klaidas įmanoma jų nesunkiai išvengti. Tiesiog reikėtų atkreipti dėmesį į vientisą apdailą, baldų pasirinkimo ir jų išdėstymo galimybes bei bendrą erdvės planą. Taip lengviau sukurti darnią ir jaukią visumą, kuriančią namų dvasią.

Užsakymo Nr. KMC190053

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: