Lietuvą ir Japoniją skiria 8 tūkstančiai kilometrų. Tačiau japoniški laikrodžiai nėra tokia tolima egzotika. Jie populiarūs ir palankiai vertinami ne tik estetiniu požiūriu. Daugeliu atvejų tai kokybės etalonas.

Istorija, verta filmo

Japoniški laikrodžiai – tai inovacijomis grįsta istorija. Štai keli gamintojai ir jų pasiekimai, tapę ryškiais laikrodžių istorijos pėdsakais.

Casio“. Pasaulyje itin paplitę „Casio“ laikrodžiai. Galima rasti nė 20 eurų nesiekiančių egzempliorių, tačiau yra ir gerokai brangesnių, pasižyminčių įmantriu dizainu ir šauniomis funkcijomis. Pirmasis elektroninis šios kompanijos laikrodis pasirodė 1974-aisiais „Casiotron“ pavadinimu. Tačiau daugeliui fanų įsimintinesni 1983-ieji. Tais metais pasauliui pristatytas „G-Shock DW-5000C“ – galima sakyti, naujos eros pradžia. Juk dabar „G-Shock“ kuo plačiausiai žinomi dėl savo tvirtumo. Tokie jie ir kuriami. Gamintojas vadovaujasi trimis principais: laikrodis turi atlaikyti kritimą iš 10 metrų aukščio, turi būti atsparus vandeniui (10 barų) ir turėti 10 metų veikiančią bateriją. Tvirti principai tvirtam laikrodžiui.

Citizen“. Šis gamintojas siūlo laikrodžių su „Eco-Drive“ technologija. „Eco-Drive“ istorija siekia 1976-uosius yra teigiamaai vertinama tiek ekologijos šalininkų, tiek mėgstančių praktiškus daiktus: po ciferblatu yra saulės kolektorius, tad apie elemento keitimą galima pamiršti. Pirmasis pasaulyje analoginis laikrodis su šviesos šaltiniu – ne tik skambi frazė. Šios technologijos tęsiniai sėkmingai parduodami iki šiol.

O 2017-aisiais pristatytas ploniausias „Eco-Driv“e laikrodis. Jo storis nesiekia nė 3 milimetrų… Tiesa, už tokį išskirtinumą teks atseikėti apie porą tūkstančių.

Seiko“. Tikra inovacijų kalvė. 1969-ieji – pirmasis pasaulyje kvarcinis laikrodis (gamintojo žodžiais tariant, tuomet prasidėjo „kvarcinė revoliucija“). 1973-ieji – pirmasis pasaulyje 6 skaitmenų LCD kvarcinis laikrodis. 1975-ieji – pirmasis pasaulyje daugiafunkcis skaitmeninis laikrodis. 1983-ieji – pirmasis pasaulyje analoginis kvarcinis laikrodis su chronografu. 1984-ieji – pirmasis pasaulyje laikrodis su kompiuterio funkcijomis. 1988-ieji – pirmasis pasaulyje kinteinis laikrodis… 2012-ieji – pirmasis saulės energija „mintantis“ GPS laikrodis… Ir tai dar ne visos sritys, kur „Seiko“ buvo (ir yra) inovatoriai.

O „Grand Seiko“ suponuoja apie prabangą (to ir galima tikėtis išvydus žodį „Grand“). Tai tradicijų ir technologijų vystymo dermė prabangiame apvalkale.

„Orient“ – tradicija, dėmesys detalėms ir rafinuotų pasirinkimų gausa

Jei ieškote subtilaus, stilingo ir patvaraus rankinio laikrodžio, bet nenorite išleisti tūkstančių, bene pirmiausia siūlytini „Orient“ laikrodžiai. Lietuvoje jie žinomi gana seniai, o kiekvienas, nešiojantis tokį aksesuarą, demonstruoja išlavintą estetinį skonį. Rafinuota – vienas tinkamesnių žodžių šiems aksesuarams apibūdinti.

Orient“ – tai tradicija. Perduodant kokybišką laikrodį iš kartos į kartą, kuriama ilgalaikių prisiminimų grandinė.

Gamintojas išskiria klasikinį, modernų ir sportišką dizainą. Oficialiame puslapyje pirmiausia nurodomos trys serijos – „Classic“, „Contemporary“ ir „Sports“.

Classic“ – tai charakteringos ir turtingos detalės, atlaikančios laiko išbandymus. „Contemporary“ – tai elegancija ir rafinuotumas bet kokiai progai. „Sports“ – aktyvus gyvenimo būdas ir funkcionalumas, neatsiejamas nuo patrauklaus dizaino.

Būtų nuodėminga nepaminėti dar vieno pavadinimo. Taip, „Orient Star“. Japonai ypač gali didžiuotis mechaniniais laikrodžiais. Apskritai mechaninis laikrodis dažnai siejamas su tradicija, prestižu, meistryste. O „Orient“ atveju žodį MEISTRYSTĖ reikėtų rašyti didžiosiomis raidėmis, mat kompanija pati gamina mechanizmus. Ir derėtų pastebėti, kad šie mechaniniai laikrodžiai dažnai siūlomi labai konkurencingomis kainomis. Tuo įsitikinti galite ilgus metus veikiančioje parduotuvėje https://atejolaikas.lt/orient.

Autentiškoji „Star“ kolekcija tikrai nusipelno puošti riešą. Be to, tinkamiausią variantą galima rinktis priklausomai nuo profesijos ir pomėgių. Vieni minimalistiniai, elegantiški ir tobulai tinkantys prie kostiumo. Kiti ryškūs, savo ekspresija sufleruojantys apie aktyvų laisvalaikį. Svarbiausia, kad tai nėra trumpalaikis džiaugsmas. Nes gaminant siekiama aukščiausios kokybės.

1951-ieji – minėtosios „Orient Star“ serijos gimimas. 1976-ieji – laikrodis su unikaliu daugiamečiu kalendoriumi. 1996-ieji – mechanizmas su energijos rezervu. 2020-ieji – vis dar manufaktūriniai (pačios kompanijos gaminami) mechanizmai, vis dar su kokybiškumu siejamas vardas.

Beje, įdomu paminėti kompanijų sąsajas. „Orient“, kaip ir keli kiti prekių ženklai, dabar priklauso „Seiko“ kompanijai. Užtikrintais žingsniais į ateitį – taip galima apibūdinti nuolatinį kokybės siekį ir naujus modelius.

Atrasti laikrodį, atitinkantį jūsų stilių, gali būti sudėtinga. Tačiau japonų gamintojai turi ką pasiūlyti. Ar tai būtų prabangus „Grand Seiko“, ar kasdienis „Orient“, šie kūriniai tarnauja taip patikimai, kad, anot laikrodžių žinovų, jie netgi perrašo kokybės sąvoką.

Užsakymo Nr. KMC200165

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: