Organizatorių archyvo nuotr.

Pradėjus tam tikros paskirties pastatų statybas pirmiausia tenka pasirūpinti pamatų įrengimu, kuriems visuomet svarbu skirti pakankamai dėmesio. Šiuo metu pamatų pasirinkimas tikrai nėra pernelyg siauras, tad visuomet galima nuspręsti, kokia galimybė galėtų geriausiai pasiteisinti. Įprastai sprendimas yra priimamas pasitarus su statybų sritį puikiai išmanančiais specialistais, ir vis dažniau tenka pastebėti, kad ypatingai gerų rekomendacijų sulaukia spraustiniai poliai. Toks pasirinkimas šiandien yra sulaukęs tikrai nemažo susidomėjimo, ir tenka pripažinti, kad taip nutiko tikrai ne be priežasties. Taigi, kuo ypatingi spraustiniai poliai, kada verta pagalvoti apie jų įrengimą, ir kiek laiko tai gali užtrukti?

Spraustinių polių ypatybės

Spraustiniai poliai iš kitų populiarių pasirinkimų išsiskiria tuo, kad jie yra įrengiami neiškasant grunto (tai gali būti reikalinga tik tais atvejais, kuomet siekiama sumažinti vibraciją). Kartais kito tipo pamatų įrengimas dėl nepalankių geologinių sąlygų tampa tiesiog neįmanomas (arba gali tekti atlikti gana nemažai darbų, kol pagrindas bus paruoštas pamatų įrengimui), tačiau tuomet, jei nusprendžiama rinktis spraustinius polius, viskas tampa gerokai paprasčiau. Net ir tuomet, jei atrodo, kad pamatų projekto įgyvendinimas taps nemažu iššūkiu, paprasčiausiai galima pasitarti dėl galimybės įrengti spraustinius polius, ir tikrai dažnose situacijose toks sprendimas gali būti pačiu palankiausiu. Šių polių įrengimas yra ganėtinai paprastas ir nereikalaujantis pernelyg didelių laiko sąnaudų, be to,  sunaudojama mažiau armatūros bei betono. Spraustinių pamatų kaina yra laikoma tikrai nemažu privalumu, nes tokį pasirinkimą gali sau leisti daugelis planuojančių statybų darbus.

Didelės pritaikymo galimybės

Spraustiniai poliai gali būti įrengiami tikrai dažnose situacijose: kai  gruntas nėra pakankamai stabilus (pavyzdžiui, jei jis nėra natūraliai susiformavęs), jei gruntiniai vandenys yra pernelyg aukštai, ir t.t. Tokiose situacijose ne visada yra paprasta pritaikyti kito tipo pamatus, todėl spraustiniai poliai gali būti iš tiesų palankia išeitimi. Tokia galimybė neretai yra pasirenkama ne tik individualių namų, bet taip pat ir pramoninių pastatų statybose. Gana nedidelė polių kaina bei nesudėtingas įrengimas projekto įgyvendinimą paverčia kur kas lengviau prieinamu, tad nieko keisto, kad būtent tokia galimybė įgyja tikrai nemažą populiarumą.

Dar greitesnis darbų atlikimas

Įprasta manyti, kad pamatų projektavimas bei įrengimas užtrunka gana ilgą laiką, tačiau tuomet, jei yra pasirenkami spraustiniai poliai, galima tikėtis, kad darbų eiga bus gerokai greitesnė ir sklandesnė. Kaip ir yra įprasta, pirmiausia yra parengiamas pamatų projektas, o jau tuomet galima imtis jo įgyvendinimo. Palanku yra tai, kad vos per vieną dieną gali būti atliekami tikrai nemažos apimties darbai, tad tuomet, jei siekiate, kad projekto įgyvendinimas būtų atliktas kiek įmanoma greičiau, paprasčiausiai kreipkitės į specialistus, kurie gali pasiūlyti spraustinių polių įrengimą, ir susitarkite dėl jus dominančio projekto parengimo.

Užsakymo Nr. KMC190062

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: