(c) stock.xchng archyvo nuotr.

VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva” kviečia Lietuvos verslininkus sudaryti ne mažiau kaip 5 eksportuojančių įmonių grupę ir nuo šiandien pateikti paraiškas dalyvavimui parodose, misijose, konferencijose ar seminaruose. Verslininkai gali pretenduoti į nuo 30 iki 175 tūkst. litų paramą.

„Taip galėsime pagelbėti plačiam įmonių ratui, kad jos galėtų išvykti į renginius užsienyje. Parodos, misijos yra ypač geras būdas rasti partnerių užsienio rinkose”, – pasakoja „Eksportuojančioji Lietuva” generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

Paraiškos priimamos nuo spalio 18 d. iki lapkričio 19 d. Projektas turi atitikti Eksporto strategijoje nurodytus prioritetus, o projekto vykdytojai prisidėti finansiškai – ne mažiau kaip 30 proc. tinkamų išlaidų.

Kvietimai teikti paraiškas planuojami du kartus per metus. Planuojama, kad 50 proc. grupinių eksporto iniciatyvų projektų bus skirti paslaugų sektoriui, o likusioji dalis – produktams ir gaminiams.

Grupinės eksporto iniciatyvos yra viena iš projekto „Nuo verslo pradžios iki eksporto plėtros”, finansuojamo Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis pagal priemonę „Asistentas – 3″, veiklų. Priemonę planuojama įgyvendinti iki 2013 m. pabaigos.

Šaltinis: Ūkio ministerija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: