(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 16 d., šeštadienį, 14 val. Kauno kultūros centre “Tautos namai” vyks Vilniaus regiono kultūros centro Senjorų teatro spektaklis “Skerdžius”.

Pagal lietuvių literatūros klasiko Vinco Krėvės apsakymą “Skerdžius” sukurtas vaidinimas papasakos apie Lapino personažo likimo pranašystę bei gyvenimą Lietuvos kaime. V. Mikalausko režisuotame kūrinyje bus vaizduojami ne tik tradiciniai žemės ūkio darbai, bet ir bus papasakota apie kaimo žmonių vertybes ir jų santykį su supančiu pasauliu.

Spektaklio vieta sugrąžins žiūrovus į senąjį Lietuvos kaimą, kuriame gyvena pagrindinis kūrinio personažas Lapinas bei kiti spektaklio veikėjai: Naujalis, Valainienė, Valainis, Koziulis, Koziulienė, Grainys, Šlaminis, Juzia, Antanas, Česnulis ir t.t. Aktoriaus A. Gudmono sukurtas ilgaamžio Lapino personažas papasakos savo prisiminimus apie senąją Lietuvą – beribę žalių girių ir miškų šalį, kurioje buvo jaučiama didelė pagarba žmogų supančiai gamtai. Jo diskusijos su kitais kaimo gyventojais išryškins veikėjų charakterių skirtumus ir praturtins spektaklio siužetą nuotaikingomis ir netikėtomis scenomis.

Pagrindine siužeto ašimi taps čigonės pranašystė apie Grainio liepą ir nuoširdūs bei nostalgiški Lapino prisiminimai apie senąjį kaimo gyvenimą, jungiantys penkių dalių spektaklį. Jo atomazgoje įvyks netikėta scena, įprasminanti pagrindinio veikėjo žodžius ir priverčianti susimąstyti apie gamtos ir žmogaus santykį.

Spektaklis “Skerdžius” 2009 metais buvo apdovanotas LLKC diplomu, aktorius A. Gudmonas gavo diplomą už geriausią vaidmenį, scenarijaus autorius M. Sadauskas pelnė K. Kymantaitės fondo diplomą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: