(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Vasario 15 dieną Jurbarko krepšinio lygos (JKL) Žvaigždžių dienoje „Žalgirio“ Klubo narių komanda šventė pergalę prieš JKL valdybą rezultatu 86:69 (12:17, 19:18, 28:18, 27:16). Po atkaklių rungtynių Klubo nariai džiaugėsi ne tik pergale, bet ir gauta galimybe pasimokyti iš savo trenerio, Klubo prezidento Modesto Paulausko, taip pat ir gerai praleistu laiku.

Kauno „Žalgirio“ Klubo narių komandą pasitiko ir pasveikino Jurbarko meras Ričardas Juška ir mero pavaduotojas Algirdas Gudaitis, apsikeitę atminimo dovanomis su Klubo prezidentu Modestu Paulausku ir Kauno „Žalgirio“ generaliniu direktoriumi Pauliumi Motiejūnu.

Rungtynės tarp Modesto Paulausko vadovaujamų Klubo narių ir JKL valdybos narių vyko Jurbarko sporto salėje, pritraukusioje 500 žiūrovų. Pirmąsyk kartu žaidusiems „Žalgirio“ Klubo atstovams pakako dviejų kėlinių, kad aikštelėje taptų gera komanda. Tam padėjo komandos treneris, išnaudojęs visas minutės pertraukėles, per kurias naujuosius auklėtinius mokino derinių, puolimo ir gynybos subtilybių. Du kėlinius atsilikinėję Klubo nariai, trečiajame išsiveržė į priekį ir nebeapleido pozicijų. Pirmaujantys žalgiriečiai vis tiek neišvengdavo griežtų žodžių iš komandos trenerio, dažnai klaidą gynyboje palydinčio žodžiais „negalima taip, vyrai, negalima!”.

Arši kova vyko iki pat rungtynių pabaigos, o jurbarkiškius iš vietų privertė pakilti „Žalgirio“ Klubo žaidėjo Pauliaus Motiejūno mėginimas „įdėti“ į krepšį, palydėtas gausių ovacijų.

Po rungtynių buvo apdovanoti Žvaigždžių dienos geriausieji. Naudingiausiu Kauno „Žalgirio“ Klubo ir JKL dvikovos žaidėju buvo išrinktas P.Motiejūnas, visas rungtynes žaidęs be keitimų. „Maniau, kad Paulių pakeisiu ketvirtame kėlinyje, tačiau nespėjau apsidairyti – jau ir tas baigėsi“, – juokaudamas situaciją paaiškino komandos treneris M.Paulauskas.

Po rungtynių treneris džiaugėsi renginiu ir pergale: „Smagu, kai komanda laimi, bet komanda laimi neatsitiktinai. Niekada nebūna, kad prasti ar nemokantys žaisti laimėtų. Labai smagu, kad susibūrė „Žalgirio“ Klubo nariai, mums tai buvo pirmos rungtynės. Nors pradžioje buvo matyti, kad vienas kitą nelabai gerai pažinojome, bet po to pasimatė, kad Klubo nariai supranta vienas kitą, moka žaisti krepšinį, jaučia kamuolį, žino krepšinio paslaptis. Manau, kad įvyko gero lygio rungtynės, mums pavyko nugalėti mobilizuotą, neblogą Jurbarko komandą. Nenorėčiau išskirti pavardėm savo žaidėjų – tai būtų labai neteisinga. Krepšinis yra komandinis žaidimas ir laimi visa komanda, todėl ačiū Klubo nariams už triūsą ir pergalę.“

Klubo nariai Jurbarko sporto salę paliko laimingi ne tik dėl pirmosios pergalės, bet ir gerai praleisto laiko ir neįkainojamos patirties.

Kauno „Žalgirio“ Klubas: Paulius Motiejūnas 19 (2 tritaškiai, 4 dvitaškiai, 5 baudų metimai), Ūkio banko atstovas Kęstutis Pulokas 17 (7 dvitaškiai, 3 baudų metimai), Edvinas Kymantas 16 (5 tritaškiai, 1 baudos metimas), Mindaugas Čižas 15 (6 dvitaškiai, 3 baudos metimai), Jonas Nostis 7 (2 dvitaškiai, 3 baudos metimai), Tom Dubovikas 6 (2 tritaškiai), ŪBIG atstovas Gintautas Stepankevičius 4 (2 dvitaškiai), Andrius Šimanskis 2 (1 dvitaškis).

JKL valdyba: N.Janavičius 15, J.Miliūnas 13, D.Kalinauskas 12, S.Lukauskis 8, V.Greičius ir E.Pokanevič 7, L.Klijūnas 3, A.Nikženaitis 2, A.Domeika 2, T.Zimmerman 0.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: