(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pirmadienį visame pasaulyje buvo minima Šv. Luko – gydytojų globėjo – diena. Ne pirmus metus ši diena švenčiama ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno medicinos klinikose. Pirmadienį Klinikų Šv. Luko vardo koplyčioje Šv. Mišias aukojo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius.

Už visus gydytojus, slaugytojus ir Kauno klinikose besigydančius pacientus meldėsi gausiai susirinkę Klinikų administracijos atstovai ir medicinos personalas.

„Evangelistas Lukas, kuris kaip žinome, buvo gydytojas, buvo siunčiamas į šį pasaulį skelbti gerąją naujieną. Šiandieniniame pasaulyje yra labai svarbus paprasto žmogaus žodis – dvasiškių, kunigų ar vyskupų žodis, ne visada vienareikšmiškai priimamas. Atrodytų, jog dvasiškio yra, tiesiog, tokia profesija – jis kalba, nes taip reikia. Tačiau, kai savo žodžiu ar gražiu krikščioniško gyvenimo pavyzdžiu Kristų liudija kitos profesijos atstovas, ypač gydytojas, tas žodis turi savo spalvą ir kur kas lengviau priimamas. Žmogus, pajutęs dėmesį ir pagarbą, gal net gydytojo meilę ir prielankumą, jo žodį ir pavyzdį priima kaip labai svarbų ar net lemiamą,” – kalbėjo arkivyskupas.

Medikams ir kitam personalui jis linkėjo nepamiršti jiems skirtos pareigos – padėti kenčiančiam žmogui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: