(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 14 d. 14 val. Kauno kultūros centre „Tautos namai“ (Vytauto pr. 79/ Kęstučio g. 1) tautinių šokių kolektyvo „Suktinis“ koncertas.

Kauno kultūros centras „Tautos namai“ šiemet pradėjo jau 70-ąjį sezoną. Kultūros centro vadovas Albinas Vilčinskas džiaugiasi, kad ši kultūros įstaiga vienija tiek daug įvairių meno kolektyvų, kurie entuziastingai šoka, groja, dainuoja ir savo veiklą žiūrovams pristato jau ne vieną dešimtmetį.

Seniausias centro kolektyvas „Suktinis“ lapkričio 14 dieną 14 val. Kauno kultūros centre „Tautos namai“ rengia meno vadovės Laimutės Rekašienės 60-mečio jubiliejui skirtą nemokamą koncertą.

Ji sako, kad per trisdešimt penkerius vadovavimo metus buvo ir sunkumų, ir kūrybinių aukštumų, tačiau kolektyvo noras išlikti kartu bei puoselėti senąsias tradicijas pragyveno visus etapus.

Daugelis suktiniečių savo gyvenimo neįsivaizduoja be meilės tautiniam menui, tautinės kultūros puoselėjimo, prasmingo laisvalaikio. Pasirinkę įvairiausias profesijas, jie nostalgiškai prisimena gražiausias jaunystės dienas, praleistas „Suktinyje“.

Savo kūrybinės veiklos pradžią tautinių šokių kolektyvas skaičiuoja nuo 1936 metų. „Suktinio“ kolektyvas pirmasis pradėjo kurti temines koncertines programas, kurios pelnė prizines vietas respublikiniuose konkursuose ir žavėjo žiūrovus.

Šio kolektyvo iniciatyva 1976 m. gimė ir iki šiol gyvuoja tarptautinis tautinių šokių festivalis „Šoki, trypki“, kurio dėka Lietuvos žiūrovai susipažino su daugelio įvairių užsienio šalių folkloru. „Suktinis“ Lietuvos tautinį meną reprezentavo tarptautiniuose festivaliuose, dalyvavo įvairių tarptautinių renginių atidarymo ceremonijose. Daugiau kaip dvidešimt metų „Suktinis“ yra kaimo kapelų šventės „Grok, Jurgeli“ bei visų Dainų ir šokių švenčių dalyvis.

Įėjimas nemokamas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: