Kaunas.lt archyvo nuotr.

Svarbiausias miesto prioritetas yra Laisvės alėjos rekonstrukcija. Tai pabrėžė Kauno meras Andrius Kupčinskas, kartu su miesto tarybos nariais stebėdamas Kongresų, konferencijų ir koncertų (KKK) rūmų vietos parinkimo konkurso rezultatų pristatymą.

„Konkursas buvo labai vertingas. Architektai pasiūlė originalią ir įtikinamą vietą naujiems rūmams. Vis tik be jokios abejonės mūsų prioritetu išlieka Laisvės alėjos rekonstrukcija. KKK rūmų vietos parinkimo konkursas Kauno miesto savivaldybės administracijai uždavė namų darbų, kuriems atlikti prireiks kelerių metų. Teks išvalyti teritoriją, parengti sklypo detalųjį planą, vėliau – suorganizuoti konkursą techniniam projektui, pritraukti lėšų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Galime prisiminti, kiek metų užtruko pasirengimas arenos statybai, kiek daug diskutuota renkant jai vietą. KKK rūmų vietos parinkimo konkursas – tai tik pirmas žingsnis. Džiaugiamės, kad architektai aktyviai reagavo į paskelbtą konkursą ir, ekspertų vertinimu, pristatė aukšto lygio darbus”, – teigė miesto meras A. Kupčinskas.

Šios savaitės pradžioje buvo atplėšti vokai su projektų autorių vardais. Dvi pirmąsias vietas užėmusios Kauno ir Vilniaus architektų komandos pasiūlė originalią, konkurso organizatorių nesiūlytą vietą – ant kairiojo Nemuno kranto, greta Vytauto Didžiojo tilto. Ekspertų įsitikinimu, didžiausias tokio konkurso privalumas buvo teritorijų, kurios ateityje galėtų būtų nuosekliai vystomos, analizė.

KKK rūmai – tai kompleksas su 700 ir 1,5 tūkst. vietų salėmis, mažesnėmis salėmis, ekspozicijų erdvėmis, biurais, maitinimo įstaigomis ir kitomis patalpomis. Preliminariai skaičiuojama, kad šie rūmai galėtų kainuoti apie 70-80 mln. Lt. Jie būtų statomi už Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: