Kauno Pažaislio kamaldulių vienuolynas – tarp unikalių Lietuvos vietų
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Įspūdingas Kauno Pažaislio kamaldulių vienuolynas – viena iš 10 unikalių Lietuvos vietų, kurias siūlo aplankyti jau penktą kartą vykstančio projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis“ organizatoriai.

Turistinio projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis“ tikslas – populiarinti keliones į Baltijos šalis, padėti atrasti ir susipažinti su išskirtiniais turistiniais objektais namuose ir kaimyninėse šalyse, daryti šias keliones kuo įdomesnėmis.

Be to, taip keliauti yra pigiau – projekto dalyviai, pateikę nuolaidų kuponą (kurį gali rasti „Didžiojo žygio po Baltijos šalis“ 2011 brošiūroje) gauna nuolaidas lankytinuose objektuose. Brošiūros platinamos Lietuvos, Latvijos ir Estijos turizmo informacijos centruose.

Šiais metais Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, bendradarbiaudamas su Latvijos turizmo plėtros agentūra ir Estijos turizmo plėtros agentūra „Enterprise Estonia“ kviečia aplankyti net 30 įvairių turizmo objektų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

„Projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis 2011“ turistiniai objektai yra originalūs ir išskirtiniai – kiekvienas jų buvo kruopčiai atrinktas, siekiant sudaryti kuo įvairesnį lankytinų objektų sąrašą.

Tokiu būdu buvo siekiama, jog kiekvienas projekte dalyvaujantis žmogus rastų jam įdomų ir gal dar neatrastą turistinį objektą“, – organizacinėmis projekto akimirkomis dalinosi turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Projekto dalyviai gali pasirinkti ir aplankyti juos dominančius objektus ir dalyvauti foto konkurse. Žiniasklaidos atstovai Kauno Pažaislio kamaldulių vienuolyną savo turistinio žygio metu pripažino vienu iš įdomiausių turistinių objektų Lietuvoje.

Pažaislio bažnyčios ir vienuolyno ansamblis yra vienas puikiausių brandžiojo baroko architektūros šedevrų Šiaurės Rytų Europoje. Šventovę tuo metu buvusiame atokiame Kauno pakraščio miške XVII a. vienuoliams kamalduliams pastatydino Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kancleris Kristupas Žygimantas Pacas (1621–1684).

Ansamblis suprojektuotas italų architekto Džiovani Batista Fredianio, išpuoštas Lombardijos skulptūros meistrų lipdiniais ir florentiečio tapytojo Mykolo Arkangelo Palonio freskomis. Restauruotoje Pažaislio kamaldulių vienuolyno pietinėje oficinoje šiais metais atidaryta vienuolyno paveldo muziejinė ekspozicija ir edukacinė klasė, skliautiniame rūsyje įrengtoje kino salytėje rodomi filmai.

Tačiau Kauno miesto gyventojams ir jo svečiams labai verta pagalvoti ir apie kitus maršrutus. Šiemet projekto „Didysis žygis po Baltijos šalis“ organizatoriai siūlo aplankyti net 10 skirtingų ir unikalių turistinių objektų visoje Lietuvoje. Vienas labiausiai lankomų – Vilniaus Energetikos ir technikos muziejus, kur galima susipažinti su Vilniaus transporto, pramonės bei miesto plėtros istorija, gerai praleisti laiką technikos ir mokslo ekspozicijose.

Lankomumu nenusileidžia ir „Sūrininkų namai”. Ši vieta patiks norintiems ištrūkti iš miesto ir praleisti laiką gamtoje. Varėnos rajone, Dargužių kaime, įsikūrusi bendruomenė pakvies pasigardžiuoti įvairiais patiekalais su vietiniais sūriais, įsigyti skanių lauktuvių bei pasimėgauti jaukia kaimiška aplinka. Trečiasis, dar nepakankamai keliautojų atrastas, bet tikrai labai vertas dėmesio yra neseniai įrengtas Veisiejų fontanas Ančios ežero pusiasalyje. Čia lankytojų laukia unikali proga pasimėgauti stulbinančiu vandens žaismo, muzikos ir šviesų spektakliu.

Turintys daugiau laisvo laiko kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami plačiau pakeliauti po Lietuvą ir aplankyti tolimesnius turistinius objektus: memorialinį M. K. Čiurlionio muziejų (Druskininkai), Arklio muziejų (Anykščių rajonas), Rokiškio dvaro rūmus (Rokiškis), Žaliūkių malūnininko sodybą (Šiauliai), Grobšto įlanką (Nida), Laikrodžių muziejų (Klaipėda).

Be to, projekto organizatoriai siūlo įvairiausių susipažinimo su kaimyninėmis šalims būdų ir formų – lankyti ir pamatyti istorines vietas, išgyventi nuotykių arba atsipalaiduoti su visa šeima grožintis puikiais natūraliais kraštovaizdžiais.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: