(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė ketina teikti paraišką projektui „Dviračių infrastruktūros plėtra Kauno mieste: Panemunės–Senamiesčio dviračių tako rekonstrukcija“. Tam ketvirtadienį turės pritarti savivaldybės taryba.

Projekto įgyvendinimo metu bus rekonstruotas Panemunės – Senamiesčio dviračių takas (7 kilometrai), įrengti dviračių stovai, apšvietimas ir kita reikalinga infrastruktūra dviračių takui. Įgyvendinus projektą bus sudarytos geresnės susisiekimo sąlygos tarp Šančių, Panemunės ir Centro mikrorajonų. Įrengus dviračio tako apšvietimą bus pagerintos dviratininkų saugumo ir eismo sąlygos.

Planuojamos dviračių tako rekonstrukcijos išlaidos sieks apie 2,5 mln. litų. Tiksli projekto vertė bus žinoma parengus projekto paraišką, galimybių studiją, techninį projektą ir įvykdžius viešojo pirkimo konkursus. Projektas bus finansuojamas Kauno miesto savivaldybės lėšomis (743,4 tūkst. litų) ir ES struktūrinių fondų paramos lėšomis pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą (1,8 mln. litų).

Planuojama, kad dviračių tako Panemunė–Senamiestis rekonstrukcijos darbai turėtų prasidėti 2012 metų pradžioje, kai bus parengta galimybių studija ir techninis projektas. Šis dviračių takas yra vienas iš seniausiai nutiestų miesto dviračių takų.

Kauniečiams šis takas patrauklus ir populiarus, tačiau jau nusidėvėjęs ir dažnai sulaukiama daug priekaištų dėl tako būklės. Dviračių takas nutiestas Nemuno pakrantėje, šalia Nemuno salos, kur baigiama statyti Žalgirio arena. Artimiausiu metu planuojama, kad padidės lankytojų srautai į šią vietą, todėl atnaujintas dviračių takas leistų užtikrinti geresnį susisiekimą ekologinėmis priemonėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: