(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Neretai girdime sakant, jog studentui trūksta dienų savaitėje ar valandų paroje, jog savaitė per ilga, o savaitgalis per trumpas, jog darbų per daug, o dienų per mažai. Tas momentas, kai pirmą kartą įžengiama į universiteto auditoriją, turbūt, kiekvienam studentui yra nepamirštamas. Vieniems tai – svajonė, kitiems – pramoga, dar kitiems – baimė, kurią sukelia suvokimas, jog ši auditorija – naujo gyvenimo pradžia. Gyvenimo, kuriame bus daug klystama, daug mokomasi, vėl klystama ir vėl mokomasi, mokomasi ir mokomasi. Dar pramogaujama. Bet ir pramogos – studentiškos, t.y. išnaudojant visas galimybes, nuolaidas, aplankant visas vietas, aukojant miegą (nes juk miegas studentui ir taip neegzistuoja)!

Apklausus nemažą dalį studentų, paaiškėjo, jog studentiškiausia savaitės diena (ne mokslo, o pramogų atžvilgiu) yra laikomas ketvirtadienis. Kodėl? Pirmiausiai todėl, jog kitos dienos tam paprasčiausiai netiko. Pirmadienis – diena po savaitgalio, kai reikia atlikti darbus, kurių nepadarei savaitgalį (nes namuose ne darbinga aplinka). Antradienis – pradedami dirbti darbai, kuriuos reikia atlikti šiai savaitei. Trečiadienis – kaip ir antradienį. Ketvirtadienis – pramogaujama (žinoma tik tada, jei trečiadienį suspėjote paruošti visus darbus). Penktadienis – važiuojama į gimtąjį kraštą aplankyti tėvų. Šeštadienis – mėgaujamasi tėvų namų šiluma ir mamos ruoštu maistu. Sekmadienis – važiuojama atgal į studijų miestą, dėliojamas kitos savaitės planas. Taigi, ketvirtadienis daugumos žmonių laikoma studentiškiausia diena dar ir dėl to, jog tai bene vienintelė laisvesnė savaitės diena, kai studentai gali atsipūsti, ir yra ne išvažiavę į savo gimtuosius miestus, o vis dar glaudžiasi savo kukliuose bendrabučių arba nuomojamų butų kambarėliuose. Kalbant apie siūlomas pramogas, ketvirtadienis taip pat aktualiausia diena studentams, nes šią dieną įėjimai į klubus ar kavinėse organizuojamus koncertus, dažniausiai yra nemokami arba už tikrai prieinamas kainas (o studentui juk nėra nieko aktualiau už pigų gyvenimo būdą).

Kaunas – vienas iš tų miestų, kurį drąsiai galime vadinti studentų miestu. Čia suvažiuoja tūkstančiai jaunų žmonių iš visos Lietuvos, tikėdamiesi ne tik įdomių studijų, bet ir linksmo, įsimintino studentiško laikotarpio, nepamirštamų pramogų. Ketvirtadienis Kaune – taip pat labai palankus studentams. Miesto klubai, kavinės pateikia platų spektrą nebrangių pramogų. Tie, kurie nemėgsta triukšmingų vakarėlių, katvirtadieniais Kaune gali nueiti į prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ įsikūrusį kino centrą „Cinamon“. Ketvirtadienį čia – studentų ir moksleivių diena, tad visų kino bilietų kainos – 8 lt (po 16.00 val. – 10 lt). Tie, kurie dievina gyvo garso muziką, ketvirtadieniais gali apsilankyti Kauno centre įsikūrusiame „Džem‘pub“ bare (Laisvės al. 59). Šią dieną čia vyksta akustiniai vakarai, todėl tiems, kurie pasiilgę artimos širdžiai muzikos – tai puiki vieta atsipūsti nuo dienos darbų. Gyvo garso mėgėjai taip pat turėtų pamilti ir kitą klubą Kaune – „Punto Pizza“ (Kęstučio g. 6), kuriame ketvirtadienis taip pat viena iš tų dienų, kai organizuojami koncertai. Šį ketvirtadienį, t.y. gruodžio 9 d. čia įvyko gyvo garso koncertas „Pusiau tyčia“.

Bene daugiausiai pramogų ketvirtadieniais Kaune siūloma klubų, vakarėlių mėgėjams. Studentus labiausiai džiugina turbūt tai, jog ketvirtadienis – tai diena, kai įėjimas į klubus yra nemokamas, todėl kiekvienas gali eiti ten, kur nori, nesibaiminant, jog už įėjimą teks sumokėti visos savaitės santaupas. Kokteilių baras „BarBar‘a” (Vilniaus g. 56) ketvirtadienius dedikuoja R‘n‘B ritmams bei DJ Black B. Kaip klubo atstovai viename socialiniame tinklalapyje skelbia – „Black B stiprybė – puikūs miksavimo įgūdžiai ir išskirtinis pojūtis, kaip sudrebinti šokių aikštelę. Jo ritmingi setai, vietoje neleidžia nusėdėti nei vienam! Dj Black – B miksus palydi šūksniai ir į viršų iškeltų rankų jūra“, tad čia tikrai yra puiki vieta tiems studentams, kurie pasiilgę šokio ritmo. Kitas klubas – „Amerika pirtyje“ (Vytauto pr. 71), ketvirtadienius skiria merginoms, tad toms, kurios mėgsta mergaitišką kompaniją tikrai patiks šio klubo organizuojami „Ladies night“ vakarėliai. Tiems, kurie mėgsta naujoves, baras „Pizza Jazz“ (Laisvės al. 68) gruodžio ketvirtadieniais organizuoja naują, šiltą ir savą vakarėlių ciklą – „Smile in Jazz“, kurio metu gros tokie didžėjai, kaip Liverty, Carl Canni, Paul de Man, Rennir ir Mantas Dusty. O tiems, kurie mėgsta geriausią, per radiją girdėtą muziką, išskirtinius kokteilius, ketvirtadienis bus puiki diena apsilankyti klube „Pop Star Bar“. Kiekvieną ketvirtadienį čia vyksta “College 49”, kurio metu grojami Top 40 hitai.

Taigi ketvirtadienis – tai ne tik savaitės darbo, bet kartu ir studentiška diena! Tai diena, kai jaunimas gali pramogauti pagal savo poreikius ir galimybes. Ketvirtadienį, panašiai kaip ir savaitgalį, vyksta daugybė renginių, skirtumas tik tas, kad dauguma jų arba nemokami, arba už palankias kainas. Tereikia tik domėtis, žinoti, kur eiti ir naudotis visomis studentams teikiamomis nuolaidomis. Informaciją apie būsimus renginius galite sužinoti tokiuose tinklalapiuose kaip www.djscene.lt, www.kaveikti.lt, www.savaitgalis.lt, www.busiu.lt ir kt.

Straipsnis parengtas VU KHF LFR8 grupės studentės Vaidos Nanartonytės

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: