(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Dar nespėjus nutilti kalboms apie Vilniaus Universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) studentų atstovybės organizuotos „Sielų upės“ žvakučių jūrą, lapkričio pirmąją sušildžiusią kauniečių širdis, audringą ir linksmą Tarptautinės studentų dienos paminėjimą, šiame fakultete jau gimsta naujos smagios idėjos. Šį kartą tai naujas studentų judėjimas, pavadintas Marketingo grupe, kurios narius jungia noras tobulėti patiems ir padėti tai daryti kitiems studentams ir visam Kauno miestui.

Pakalbinus vieną pagrindinių šio projekto sumanytojų, Gabrielę Vilutytę, paaiškėjo, jog idėja šiam projektui negimė spontaniškai, o išsivystė palaipsniui. Aktyvi mergina, su kolege organizuojanti ir moksleivių bei studentų reklamų konkursą „STARtuok“, pastebėjo, jog vienas lauke vis dėlto nesi karys – reikia patikimos komandos. Tada idėja suburti bendraminčių komandą pasiekė ir Vilniaus Universiteto Kauno humanitarinio fakulteto atstovės viešiesiems ryšiams Neringos Radžiuvienės ausis. Palaikymo sulaukta – liko tik veikti, kviesti aktyvius, išradingus ir tikslų turinčius bei jų siekiančius jaunuolius į bendrą būrį.

Šiuo metu marketingo grupę sudaro jau daugiau nei dešimt beprotiškų idėjų turinčių fakulteto studentų. Jų stiprybė ta, jog dauguma jų yra skirtingų specialybių atstovai, todėl dažniausiai turi ir skirtingus požiūrius į tuos pačius dalykus bei gali atlikti skirtingas užduotis, vedančias prie bendro tikslo. O tikslų ir užmojų jaunimas turi daug: gruodžio 4 dieną grupės veikla oficialiai prasidės per Vilniaus universiteto atvirų durų dieną. Jos metu kauniečiai stengsis įrodyti, kad VU fakulteto Kaune studentai studijuoja (na, reikia pripažinti, ir studentauja) tikrai ne blogiau nei to paties universiteto studentai Vilniuje. Vėliau planuojama vykdyti dar įvairesnes veiklas: organizuoti seminarus studentams įvairiausiomis temomis, padėti moksleiviams atrasti savo vietą studijų pasaulyje, suburti VU KHF Alumnų draugiją, pakviesti į įdomių paskaitų ciklą, organizuoti kalėdinius renginius ir taip toliau.

Taigi idėjų ir sumanymų jaunimui nestinga, belieka tikėtis, jog studentams nepristigs ir sėkmės bei kantrybės juos įgyvendinant. Na, o Kauno studentams ir miestelėnams norisi palinkėti sekti informaciją ir aktyviu dalyvavimu renginiuose parodyti, jog visos naujos, jaunatviškos idėjos ir iniciatyvos mūsų mieste laukiamos ir sveikinamos

Straipsnis parengtas VU KHF LFR8 grupės studentės Editos Jokubauskaitės

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: