(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šeštadienis, liepos 31 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė atvyko į Klaipėdą, kur dalyvavo iškilmingoje žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonijoje. Pasak Prezidentės, simboliniu vainikų nuleidimu į jūrą šiuo yra įprasminamas visų, kieno gyvenimas susijęs su jūra, pasišventimas darbui, pareiga ir meilė gimtajam kraštui.

Anot valstybės vadovės, tai vertybės, kuriomis grįsta tautos istorija, kova už laisvę praeityje ir kasdienis valstybės stiprinimas dabar.

Lietuvos jūrų muziejaus Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje surengtoje šventėje Prezidentė sakė, kad daugiau nei prieš septynis dešimtmečius surengta pirmoji Jūros diena siekė stiprinti Lietuvos, kaip jūrinės valstybės įvaizdį, skatino lietuviško laivyno kūrimą. Šiandien, pasak valstybės vadovės, karo laivai saugo valstybės jūros sieną, Lietuvos žvejai pasiekia toliausius vandenynus, o uostamiesčio laivų statytojai sėkmingai konkuruoja pasaulio rinkoje. Prezidentė ragino nesustoti ir siekti dar daugiau. Pasak valstybės vadovės, galima tik didžiuotis, kad pavyko išsaugoti ir senuosius žvejų amatus, savitas tradicijas ir papročius. Tai, anot šalies vadovės, svarbi visos mūsų kultūros dalis.

“Klestintis uostamiestis – visos Lietuvos sėkmė ir gerovė”, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: