Ramintos Česnaitės/KaunoŽinios.lt arch. nuotr.
Savaitės pradžioje posėdžiavusi Kauno miesto tarybos kolegija patvirtino seniausio Lietuvos kino teatro „Romuva” detalųjį planą. Tai – pirmasis žingsnis siekiant rekonstruoti ir atnaujinti istorinį miesto simbolį, tam pritraukiant 2014-2020 metų ES finansinę paramą
„Svarbu, kad ne tik istorinis Dainų slėnis, bet ir „Romuva” sugrįžo į miesto rankas. Dabar, kuomet jau parengtas kino teatro detalusis planas, bus galima toliau rengti techninį projektą. Taip galėsime sulaukti ES paramos. Išties svarbu, jog kultūros paveldas būtų pritaikytas visuomenės poreikiams ir visiems prieinamas bei tarnautų nekomerciniams tikslams”, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.„Didžiausias mūsų tikslas yra įšokti į 2014-2020 metų ES struktūrinių fondų paramos traukinį, todėl šiuo metu rengiame paraiškas gauti ES paramai, kurią panaudotumėme tiek kino teatro išorės, tiek vidaus atnaujinimui”, – sakė kino teatro „Romuva” direktorė Sigita Mikalauskienė.

Pasak kino teatro vadovės, pastaruoju metu kino salėse žmonių sulaukiama keturis kartus daugiau nei anksčiau, nuolat atnaujinamas repertuaras, rodomi įvairūs netradicinio kino filmai, edukaciniai renginiai pritraukia vis daugiau nekomerciniam kinui neabejingų miestiečių. Valstybinių švenčių ar svarbių Kaunui ir Lietuvai sukakčių metu kino teatre nemokamai rodomi atitinkamos tematikos filmai.

Seniausias šalyje kino teatras buvo įkurtas 1939 m. Šiuo metu jis paskelbtas kultūros vertybe. Kino teatras kviečia sudalyvauti netradiciniuose renginiuose, festivaliuose, koncertuose, teatro spektakliuose. Taip pat šis kino teatras suteikia galimybę susitikti su įdomiais kultūros veikėjais, išvysti nematytus ar primirštus filmus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: