© Wikimedia Commons nuotr.

Australijos policija per vieną iš didžiausių kada nors šalyje surengtų operacijų prieš kvaišalų kontrabandininkus konfiskavo daugiau negu 1 mlrd. Australijos dolerių vertės metamfetamino, dar vadinamo “ledu”, o dalis tų narkotikų buvo rasti paslėpti liemenėlių geliniuose įklotuose, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Per bendrą operaciją su Kinija buvo suimti trys Honkongo piliečiai ir vienas žemyninės Kinijos pilietis, o Australijos teisingumo ministras Michaelas Keenanas (Maiklas Kinanas) nurodė, kad reidų metu buvo konfiskuotas didžiausias šalyje skysto metamfetamino kiekis per šalies istoriją.

“Rezultatas – iš mūsų gatvių pašalinta 3,6 mln. (metamfetamino) dozių, kurių gatvės vertė – 1,26 mlrd. Australijos dolerių (792 mln. eurų)”, – pabrėžė jis.

Australijos federalinės policijos vadovas Chrisas Sheehanas (Krisas Šihanas) sakė, kad ši operacija buvo pradėta 2015 metų gruodį, kai Australijos sienos apsaugos policija sulaikė vieną jūrinį konteinerį, atgabentą iš žemyninės Kinijos į Sidnėjų per Honkongą.

“Nustatyta, kad tame jūriniame konteineryje buvo gabenami geliniai liemenėlių įklotai, o tuose geliniuose liemenėlių įklotuose buvo 190 litrų skysto metamfetamino”, – nurodė jis.

Informacija apie konfiskuotus kvaišalus buvo perduota Australijos federalinei policijai, kuri pradėjo tyrimą ir rado dar 530 litrų skysto metamfetamino penkiuose sandėliuose Sidnėjuje, kur narkotikai buvo paslėpti tarp menininkų prekių.

Sausį buvo suimtas vienas 33 metų Honkongo gyventojas, kuriam buvo pateikti kaltinimai dėl pirmosios rastos metamfetamino siuntos.

Vėliau buvo areštuoti du kiti Honkongo gyventojai – 37 metų vyras ir 52 metų moteris – kartu su 59 metų žemyninės Kinijos gyventoju. Jiems pateikti kaltinimai, susiję su sandėliuose aptiktais kvaišalais – dėl sąmoningo dalyvavimo didelio kiekio draudžiamų narkotinių medžiagų gamyboje.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: