© Wikimedia Commons nuotr.

Šiandien Audrius Naudžiūnas pripažintas kaltu dėl vaikystės draugo T. P. nužudymo – jam Vilniaus apygardos teismas skyrė 7 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis atliks pataisos namuose.

Teismas konstatavo, kad A. Naudžiūnas nužudė draugą veikdamas netiesiogine tyčia. Vyras, būdamas neblaivus, turėdamas išsilavinimą ir gyvenimiškos patirties (pareigūnas, medžiotojas), įremdamas „Makarov“ pistoletą draugui į galvą galėjo ir privalėjo numatyti galimus padarinius ir nors jų nesiekė, tačiau sąmoningai leido jiems atsirasti.

Nužudytojo žmonai ir dukrai A. Naudžiūnas turės atlyginti po 25000 EUR neturtinės ir beveik 4000 EUR turtinės žalos.

Teismas kaltinamajam skyrė minimalią galimą laisvės atėmimo bausmę, kadangi vyriškis savanoriškai atlygino didelę dalį turtinės žalos artimiesiems ir visą žalą Vilniaus teritorinei ligonių kasai. Taip pat pareigūnas buvo kelis kartus skatintas už nepriekaištingą tarnybą ir gerus darbo rezultatus, yra teigiamai charakterizuojamas, tarp medžiotojų žinomas kaip brandus, išprusęs, išmanantis medžioklę reglamentuojančius teisės aktus.

Primename, kad 2015 m. kovo 21 d. savo namuose Vilniuje nuo alkoholio apsvaigęs A. Naudžiūnas „Makarov“ pistoletu šovė į galvą seniai pažįstamam vyrui, kuris, nepaisant intensyvaus gydymo, po paros ligoninėje mirė.

Šis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis: Vilniaus apygardos teismas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: