Organizatorių archyvo nuotr.

Šiandien į Lietuvos policijos mokyklą (toliau – LPM) atvyko mokyklos partneriai iš Estijos Policijos ir sienos apsaugos kolegijos.

Į LPM atvyko ilgametis kolegijos direktorius, dabar Estijos Vidaus reikalų ministro patarėjas Aivar Toompere bei naujasis kolegijos direktorius Priit Heinsoo.

LPM su kolegija bendradarbiauja jau ne vienerius metus, todėl siekiant ir ateityje plėtoti dviejų mokymosi įstaigų bendravimą, buvo nuspręsta suorganizuoti pasitarimą. Jo tikslas – aptarti aktualius LPM ir Estijos policijos ir sienos apsaugos kolegijos bendradarbiavimo klausimus.

Susitikimo metu LPM viršininko pavaduotojas, laikinai atliekantis viršininko funkcijas, Antanas Matusa iš pradžių plačiau papasakojo apie mokyklą, jos vykdomą veiklą, kad naujasis Estijos Policijos ir sienos apsaugos kolegijos direktorius turėtų galimybę geriau susipažinti su LPM.

Pasitarimo metu abi šalys aptarė Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Švedijos policijos vadovų pasirašyto susitarimo įgyvendinimo priemonių plane numatytų mokymo priemonių įgyvendinimo galimybes.

Nepamirštos ir kitos aktualios temos: kursantų/studentų ir dėstytojų mainų galimybės; bendrų mokymo projektų rengimo ir įgyvendinimo perspektyvos.

Po išsamių pristatymų ir diskusijų svečiai galėjo pasivaikščioti po mokyklą, apžiūrėti visas patalpas, kur mokosi būsimieji pareigūnai, kur kvalifikaciją kelia daugelis Lietuvos pareigūnų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: