© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Per parą Lietuvoje sužeisti penki pėstieji, keturi iš jų buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose, pranešė policija.

Ketvirtadienį ryte Šilutėje, Cintjoniškių gatvėje, 25 metų jaunuolis, vairavęs automobilį “Renault Laguna” partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią 12 metų mergaitę. Nepilnametė pėsčioji paguldyta į ligoninę.

Vilniuje, Ateities ir S.Stanevičiaus gatvių sankryžoje automobilis “VW Tiguan” reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 32 metų pėsčiąją. Sužeista moteris buvo pristatyta į ligoninę. Panevėžyje automobilis “Chrysler” nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 50-metę pėsčiąją.

Vilniuje, T.Kosciuškos gatvėje automobiliu “Honda Civic” buvo partrenkta 12 metų mergaitė. Dėl sužalojimų nepilnametė buvo pristatyta į Vaikų ligoninę. Sostinėje Kovo 11-osios gatvėje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje automobilis “Opel Zafira” partrenkė 53 metų pėsčiąją. Moteris dėl kaulų lūžimų gydoma ligoninėje.

Kaune, Kovo 11-osios gatvėje, automobilis “Opel”, vairuojamas 19-mečio vaikino, partrenkė 84 metų pėsčiąjį, ne pėsčiųjų perėją ėjusį per važiuojamąją dalį.

Vakare Kaišiadoryse, Gedimino gatvėje automobilis “Volvo S60” nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 16-metį pėsčiąjį. Dėl kaulų lūžimų nepilnametis pristatytas į ligoninę.

Nuo pirmadienio šalies keliuose įvyko 39 eismo įvykiai, juose žuvo du pėstieji eismo dalyviai.

Šiemet šalies keliuose žuvo 52 pėstieji, didžiausia dauguma net 37 iš jų – tamsiuoju paros metu, neapšviestuose kelio ruožuose, esant blogam matomumui nedėvėję rūbų su šviesą atspindinčiais elementais, nesegėję atšvaitų vidutinio ir vyresnio amžiaus žmonės.

Policija įspėja, kad pėstieji, tamsoje arba esant blogam matomumui dalyvaujantys eisme be šviesą atspindinčių elementų, gali būti nubausti pinigine bauda nuo 23 iki 43 eurų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: