Youtube archyvo nuotr.

Generalinė prokuratūra Aukščiausiajam Teismui apskundė teismo nuosprendį, kuriuo Henrikas Daktaras išteisintas dėl Sigito Čiapo ir jo vairuotojo nužudymo.

“Pirmadienį paduotu kasaciniu skundu prašoma palikti galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį H.Daktarui. Skundžiame dėl S.Čiapo išteisinimo ir dėl bausmių kitiems”, – BNS sakė prokuroras Zdzislavas Tuliševskis.

Birželio 30 dieną Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad H.Daktarą išteisina dėl dviejų nužudymų, tačiau palieka galioti Klaipėdos apygardos teismo jam skirtą bausmę – laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

1996 metų balandžio 5-osios rytą Kaune, Sargėnuose, iš verslininko namų išsukusį automobilį pasipylė kulkos. Nusikaltėliai iššovė ne mažiau nei 55 kartus.

Koncerno “Agora” prezidentas S.Čiapas žuvo vietoje. Vairuotojas Vincas Varnas buvo sunkiai sužeistas ir netrukus ligoninėje mirė. Kartu vykusi verslininko žmona buvo sužeista.

Teisėsaugos pareigūnai įtarė, kad S.Čiapo nužudymą organizavo H. Daktaras. Esą verslininkas iš pradžių turėjo būti nušautas Maskvoje, tačiau samdomiems žudikams atsisakius įvykdyti užsakymą, S.Čiapą prie namų Kaune, Sargėnuose, nušovė Baltarusijos nusikalstamo pasaulio atstovas ir dar du nenustatyti asmenys.

1996 metų vasario 3 dieną H. Daktaras buvo sulaikytas prevencine tvarka, o balandžio 1 dieną suimtas. Verslininko nužudymo metu jis buvo laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Apeliacinis teismas paskelbė, kad tuo metu į H. Daktaro kamerą galėjo patekti ir kalėjimo vadovybė, ir kiti svarbūs pareigūnai. Todėl prokurorai neįrodė, kad būdamas suimtas, H. Daktaras davė nurodymą nužudyti verslininką.

“Teismas H. Daktarą išteisino dėl S.Čiapo ir V.Varno nužudymo: byloje nėra duomenų, kad, būdamas įkalinimo įstaigoje, H. Daktaras nužudymo vykdytojams perdavė raštelį, nurodydamas vyrus nužudyti”, – paskelbė Apeliacinis teismas.

Tačiau Generalinė prokuratūra mano, kad, remiantis byloje esančiais liudytojų, kaltinamųjų parodymais, toks nurodymas susidoroti su S.Čiapu buvo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: