Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Panevėžio miesto apylinkės teisme sprendžiama dėl kardomųjų priemonių keturiems iš penkių ketvirtadienį sulaikytų asmenų, siejamų su Biržų nusikaltėliais.

Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad teismas jau leido suimti du iš keturių įtariamųjų, dėl kitų dviejų dar bus sprendžiama.

Sulaikytieji, kuriems yra nuo 28 iki 47 metų, įtariami reketavę Panevėžio regiono ūkininkus. Įtariamieji buvo ilgą laiką kontroliuojami, jie sulaikyti po beveik metus trukusios Panevėžio kriminalistų operacijos.

Panevėžio apskrities pareigūnai nustatė, kad penki įtariamieji buvo sutarę atimti Nacionalinės mokėjimo agentūros ūkininkams skiriamas pinigines lėšas ir siekė užvaldyti sklypus. Įtariama, kad už galbūt nusikalstamu būdu įgytas lėšas įtariamieji pirko nekilnojamojo turto, transporto priemonių, atliko finansines operacijas ir sandorius tam, kad pinigai ar kitas turtas būtų įteisinti.

Todėl, prokuroro prašymu, laikinai apribotos ir nuosavybės teisės į sulaikytų įtariamųjų bei jų artimųjų turtą – namus butus, žemės sklypus ir automobilius.

Jeigu kaltinimai pasitvirtintų, įtariamiesiems grėstų iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė už turto prievartavimą, o už nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą – iki 7 metų nelaisvės.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: