© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vokietijos policija ketvirtadienį atliko kratą vienuose laidotuvių namuose ir dar aštuoniolikoje vietų, susijusių su įtariama kontrabandininkų grupuote, kuri pasinaudodama mirusių žmonių pasais įveždavo nelegalius migrantus į Europos Sąjungos šalis.

Apyaušriu surengtuose reiduose dalyvavo maždaug 120 federalinės ir valstybinės policijos pareigūnų, turėjusių surinkti įrodymų apie dokumentų klastojimą ir prekybą žmonėmis, sakė policijos atstovė.

Pareigūnai konfiskavo lagaminą, prikimštą Vokietijos ir kitų šalių pasų, taip pat dokumentus ir kompiuterius iš 19 adresų Vokietijos sostinėje.

“Ypatinga tai, kad grupuotė veikė neįprastai – žmonės buvo gabenami į Vokietiją, panaudojant mirusių žmonių pasais”, – sakė federalinės policijos atstovas Jensas Schobranskis (Jensas Šobranskis) naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, pasai būdavo parenkami taip, kad į šalį norintys patekti žmonės turėtų išorinių panašumų į mirusiuosius.

“Patvirtinti devyni atvejai”, kai buvo panaudotas šis metodas. Dauguma nelegalių migrantų atvyko iš karo niokojamos Sirijos, sakė J.Schobranskis, pridūręs, jog laidotuvių biuras taip pat priklausė Sirijos piliečiui.

Pasak jo, laidotuvių verslu užsiimančios įmonės dažnai siūlosi sielvarto palaužtiems velionio artimiesiems už juos sutvarkyti reikiamus dokumentus ir pasinaudoja jų pasais, kurie oficialiai yra laikomi juos išdavusios valstybės nuosavybe.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: