Organizatorių archyvo nuotr.

Lapkričio mėnesį trijuose Lietuvos miestuose šiuolaikinio cirko trupė „Cirque Éloize“ parodys savo naujausią pasirodymą „Cirkopolis“. Šis spektaklis užvakar Niujorke vykusiuose teatro apdovanojimuose „Drama Desk“ laimėjo „Unikalaus teatro pasirodymo“ nominacijoje.

2013 m. gruodį Niujorke rodytas šiuolaikinio cirko spektaklis „Cirkopolis“ susilaukė itin palankaus žiūrovų ir kritikų vertinimo. Dienraštis „The New York Times“ apie šį šou rašė: „Nėra gražesnio pasirodymo nei „Cirkopolis“. Dienraščio „New York Post“ žurnalistė pasirodymą pavadino nepaprastu: „Yra cirkas ir yra „Cirque Éloize“. Šie atlikėjai pasiekė visiškai naują lygį!“. Šių metų lapkritį trupė lankysis Lietuvoje ir net trijų miestų publikai parodys savo kritikų pripažintą darbą „Cirkopolis“.

1949 m. Niujorko kritikai, redaktoriai, žurnalistai susibūrė į bendriją „Drama Desk“ turėdami tikslą –šviesti visuomenę apie teatrą. Nuo 1955 m. ši organizacija kasmet teikia apdovanojimus, kurių laimėtojus nusprendžia išskirtinai kritikai. Nominacijose varžosi tiek spektakliai, sukurti Brodvėjuje, tiek už jo ribų. Tai tapo kertiniu organizacijos „Drama Desk“ požymiu, nes tai vieninteliai apdovanojimai Niujorke, apjungiantys visus spektaklius.

Trupė „Cirque Eloize“, susikūrusi 1993 m.,jau parodė daugiau nei 4000 spektaklių daugiau nei 440 miestų visame pasaulyje. Spektaklius jie ruošia remdamiesi ne tik įvairiapusiškais talentingų artistų triukais, bet ir teatrališkumu, originaliai ir novatoriškai apjungdami cirką, muziką, šokį ir teatrą. Neišdildomą įspūdį paliksiantis virtuoziškas trupės spektaklis „Cirkopolis“ įvyks lapkričio 16 d. „Žalgirio arenoje“, Kaune, lapkričio 20 d. „Siemens“ arenoje, Vilniuje, ir lapkričio 22 d. „Švyturio“ arenoje, Klaipėdoje. Bilietus platina BILIETAI LT.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: