(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sausio 8 d. Lietuvos pašto skyriuose pasirodys nauji Sausio 13-ajai – Laisvės gynėjų dienai paminėti skirti pašto ženklai. Tą dieną Vilniaus centriniame pašte visa korespondencija su naujuoju pašto ženklu bus antspauduojama proginiu pirmosios dienos datos spaudu, kuriame vaizduojami Gediminaičių stulpai ir vienas iš Sausio 13-osios simbolių – vilties laužas

Dailininko Tomo Dragūno sukurtame pašto ženkle vaizduojami Vilniaus televizijos bokštas ir atminimo kryžiai, skirti žuvusiems už Lietuvos laisvę. 1991 metų sausio 13-osios naktį sovietų kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 kovotojų už Lietuvos laisvę, šimtai žmonių buvo sužeista.
Sausio 13-osios pašto ženklas yra 568-asis pašto ženklas, išleistas nuo 1990-ųjų po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. Kiekvienas metais Lietuvos paštas išleidžia daugiau nei 25 pašto ženklus, skirtus svarbioms istorinėms progoms, pasaulio įvykiams, Lietuvai svarbiems asmenims ir kultūriniams objektams paminėti ir pagerbti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: