(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Beveik 40 Lietuvos mokytojų šią savaitę Kaune tapo mokiniais ir buvo supažindinti su futbolo pagrindais. Juos pedagogai liepos ir rugpjūčio mėnesį vykstančio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) projekto „Vasaros linksmoji futbolo mokykla“ metu perteiks savo moksleiviams.

Jau šeštus metus LFF kartu su Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija rengiamos „Vasaros linksmosios futbolo mokyklos“ kursai vyko dvi dienas Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune. Mokymuose dalyvavo atrankos konkursą laimėjusių 20 Lietuvos mokyklų atstovai.

Jie pirmiausia susipažino su LFF ilgalaike masinio futbolo vystymo programa „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“, į kurią įeina ir „Vasaros linksmoji futbolo mokykla“, taip pat turėjo galimybę pamatyti visą futbolo akademiją, kur ruošiama pamaina Lietuvos futbolo rinktinėms.

Savo patirtimi apie futbolo projektus pasidalijo Jonavos J.Ralio mokyklos mokytoja, projektų organizatorė Rasa Ambrulevičienė. Ji 2007 m. nuolat dalyvauja LFF renginiuose – pradėjusi nuo „Vasaros linksmosios futbolo mokyklos, vėliau dalyvavo „Ežiogole“, organizavo „Futbolo festivalį“, „UEFA Grassroots day. Švęskime futbolą“ renginius. „Jei turite idėjų ir iniciatyvos – LFF tikrai noriai bendradarbiaus ir padės Jums jas įgyvendinti. Galbūt už tai nepadėkos mokyklų direktoriai, tačiau tikrai padėkos vaikai, kuriems suteiksite galimybę turiningai ir smagiai praleisti laiką“, – sakė R.Ambrulevičienė.

Kursų akcentas – teoriniai ir praktinius užsiėmimai su kamuoliu, kuriuos mokytojams demonstravo akademijos direktorius Raimondas Statkevičius bei Lietuvos kūno kultūros akademijos lektorius Rimantas Kazakevičius. Pratybų pabaigoje visi dalyviai pažaisdavo ir tarpusavyje.

„Futbolą žaidžiu pirmą kartą. Galbūt visko nepavyko atlikti taip puikiai, kaip mums rodė, tačiau stengiausi. Svarbiausia, kad tai daryti patinka, o kursuose buvo maloni atmosfera“, – kalbėjo Pravieniškių pagrindinės mokyklos mokytoja Jonesa Drumstienė.

LFF apmokyti pedagogai savo mokyklose 2 savaites ves po kelias valandas per dieną truksiančias futbolo treniruotes. Kiekvienai mokyklai bus skirta ne mažiau kaip 10 futbolo kamuolių, 10 aprangos skirtukų, universalus treniruočių inventorius, o mokytojams – pilnas instruktoriaus krepšys. Projekte visuose šalies regionuose liepos – rugpjūčio mėnesiais laiką su futbolo kamuoliu galės leisti daugiau kaip 2 tūkstančiai moksleivių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: