(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kovo 9 d., didžiausios Baltijos šalyse interneto tendencijų konferencijos „Login 2011“ organizatorių surengtos spaudos konferencijos metu buvo pristatytos festivalio dalyvių laukiančios naujovės.

Žymiausius pranešėjus ir svarbiausias „Login 2011“ aktualijas apžvelgė „Login“ sumanytojas Arnoldas Rogoznyj, konferencijos metu veiksiančias programėlių dirbtuves pristatė „Omnitel“ viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas, o svarbiausius praėjusių metų interneto įvykius apžvelgė interneto sprendimų kompanijos „Gaumina“ direktorius ir įkūrėjas Darius Bagdžiūnas.

„Visi iš užsienio į „Login 2011“ atvykstantys pranešėjai yra supažindinti, kokia šiuo metu situacija Lietuvoje jų atstovaujamoje interneto srityje. „The Pirate Bay“ įkūrėjas Peter Sunde informuotas apie didžiausio šalies apsikeitimo bylomis tinklapio „Linkomanija“ padėtį ir bendrą intelektinės nuosavybės situaciją Lietuvoje. Menų fabriko „Naklab“ entuziastui Aral Balkan, šiuo metu dirbančiam su išmaniųjų telefonų aplikacijomis ir teigiančiam, kad dizainas turi būti kuriamas žmonėms, pristatyta Lietuvoje besivystanti programėlių tendencija. Pranešėjus skatiname pasidalinti ne tik pasaulinių tendencijų apžvalga ir savo patirtimi, tačiau besidomintiems internetu ir sekantiems aktualijas siekiame suteikti praktiškai pritaikomų patarimų“, – sakė A. Rogoznyj.

D. Maikštėnas, apžvelgęs lietuviškų programėlių išmaniesiems telefonams rinką, kvietė entuziastus aktyviau prisidėti prie jos augimo. „Lietuvoje sparčiai daugėjant vartotojų, besinaudojančių išmaniaisiais telefonais, programėlių rinka mūsų šalies kūrėjams tampa vis perspektyvesnė. „Omnitel“ skatina aktyviau kelti programėlių idėjas ir kurti drauge jas įgyvendinant, todėl „Login 2011“ metu surengs jau antrąsias Programėlių dirbtuves“, – sakė D. Maikštėnas.

Konferencijos antrą dieną vyksiančių “Omnitel” Programėlių dirbtuvių metu interneto entuziastai kviečiami pristatyti savo sukurtas jau veikiančias programėles bei idėjas naujoms, o patys geriausieji bus apdovanoti vertingais prizais.

„Praėjusiais metais Lietuvos interneto erdvėje įvyko daugybė pokyčių. Tai, visų pirma, verslo kompanijų kraustymasis į socialinį tinklą „Facebook“, grupinių pirkimų portalų gimimas, el. komercijos augimas ir antroje metų pusėje išjudėjusi mobiliųjų sprendimų rinka. Prasiplėtė ir interneto medijų galimybės: reklamos taikymas pagal vartotojo pomėgius, geografiją, pakartotino reklamos rodymo galimybės žmonėms, kurie pradėjo pirkimo procesą, bet jo nepabaigė.

Pasitempti turėtume kokybiniame lygmenyje: dauguma e-parduotuvių atrodo identiškai, įdomių turiniu projektų kuriama mažai, kenčia detalių išdirbimas dizaino ir programavimo lygmenyje. Svarbiausia, kad į virtualios erdvės projektus vis dar masiškai žiūrima kaip į gamybą, o ne kaip į verslo rezultato pasiekimą. Sistemingai dirbti su matavimu, analitika ir tai paversti atsipirkimu pavyksta nedaugeliui“, – artimiausias interneto tendencijas Lietuvoje atskleidė D. Bagdžiūnas.

Jis taip pat pabrėžė, kad „Login 2011“ interneto apdovanojimai, vadovaujami kompetentingos interneto profesionalų komisijos, puikiai parodys, į kuriuos projektus verta lygiuotis įgyvendinant ateities projektus.

Didžiausia Baltijos šalyse interneto tendencijų konferencija „Login 2011” – jau kovo 17-18 d. „Litexpo“ konferencijų centre (Laisvės pr. 5, Vilnius).

Apie „Login“

„Login“ – tai didžiausia interneto tendencijų konferencija Baltijos šalyse. „Login“ istorija prasidėjo 2007 m., kai įvyko pirmoji Lietuvos tinklaraštininkų konferencija, sukvietusi per 130 blogerių. 2008 m. interneto entuziastams skirtas renginys pasivadino „BLOGin“ ir sulaukė per 400 dalyvių. Dar po metų organizatoriai sukvietė ne tik tinklaraščių autorius, tačiau ir verslo įmonių atstovus bei visus interneto mėgėjus, o konferencija pasivadino „Login 2009“, kaip vadinasi ir iki šiol. Per penkerius metus konferencijose „Login“ savo paskaitas skaitė tokie garsūs atstovai kaip Steve Chazin („Apple“), Alex Hunter („Virgin“), Ilja Laurs („GetJar“) bei daugybė kitų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: