(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Mantas Kalnietis ir toliau žais Kauno „Žalgiryje“ – 24-erių 195 cm gynėjas sudarė naują trejų metų sutartį su gimtojo miesto klubu.

– Mantai, ar, prieš pasirašydamas sutartį su „Žalgiriu“, svarstėte: pasilikti šioje komandoje, o gal ieškoti laimės svetur? – portalas paklausė M.Kalniečio.

– Šimtu procentų nebuvau užtikrintas, kad „Žalgiris“ man pasiūlys naują sutartį. Jos sulaukęs ilgai nesvarsčiau – pliusų buvo daugiau negu minusų. Daugiau nieko ir nereikia.

– Ar sulaukėte kitų klubų pasiūlymų?

– Taip. Tačiau apie tai nėra reikalo kalbėti. Likau „Žalgiryje“ ir tai šiuo metu yra svarbiausia.

– Pasirašėte trejų metų sutartį. Jūs visiškai pasitikite šiuo klubu?

– „Žalgiris“ – mano geriausias pasirinkimas. Man patinka gyventi Kaune, kuriame gimiau ir užaugau. Man patinka „Žalgiris“, kuriuo žavėjausi nuo mažens ir dėl to pats tapau krepšininku. Žaisti šioje komandoje buvo mano svajonė. Labai džiaugiuosi, kad ji išsipildė. Šiame klube pasiekiau dabartinį profesionalumo lygį ir turiu daug galimybių tobulėti. Turime pajėgią komandą, geras treniruočių sąlygas, stabilią finansinę padėtį ir fantastiškus sirgalius. Šį sezoną galime daug ką pasiekti. Kodėl turėčiau ieškoti laimės svetur, jei ji čia, gimtajame mieste? Mano šeima irgi patenkinta, kad nereikia krautis kelionės lagaminų ir palikti savo namus.

– Vis dėlto „Žalgiris“ šį sezoną neišvengė žaidimo duobių pirmame Eurolygos turnyro etape, ypač jo pabaigoje. Kodėl?

– Sunku pasakyti. Gal trenerių kaita šiek tiek išmušė mus iš vėžių. Kiekvieno trenerio krepšinio filosofija yra skirtinga, turi kažkiek prabėgti laiko, kad žaidėjai ją suprastų ir prisitaikytų. Treneris Rimantas Grigas irgi turi savo požiūrį į žaidimą. Kurie krepšininkai ankstesniaisiais metais žaidė jo vadovaujamoje komandoje, tiems lengviau, o kurie nežaidė – sunkiau. Tačiau tikiu, kad ateityje viskas bus gerai. Visi privalome pasistengti, kad komanda demonstruotų stabiliai gerą krepšinį ir dažniau pradžiugintų „Žalgirio“ rėmėjus ir sirgalius.

– Kas, jūsų nuomone, labiausiai trukdo darnesniam komandos žaidimui?

– Klaidos, kartais net vaikiškos. Kuo mažiau klysime, ypač rungtynių pabaigoje, tuo didesnė tikimybė pasiekti pergalę. Turime geriau nusiteikti kovai ir labiau susitelkę žaisti visas rungtynes, o ne atskiras jų atkarpas. Apmaudu, kad pasitaikė rungtynių, kai, joms dar nepasibaigus, jau patikėjome pergale, nustojome kovoti ir dėl to skaudžiai nusvilome. Reikia vieną kartą pasimokyti iš tokių pralaimėjimų, kokį patyrėme išvykoje su Maskvos srities „Chimki“ ekipa. Pergalė buvo mūsų rankose, bet ją patys išleidome iš savo rankų.

– Po švenčių maratono komandos laukia dar atkaklesnės kovos Eurolygos šešioliktuko varžybose, LKL čempionate, VTB Vieningosios lygos turnyre. Ar spėsite ištaisyti žaidimo trūkumus?

– Turime spėti. Todėl reikia dar rimčiau kibti į darbą, kad išvengtume kvailų pralaimėjimų. Kol kas nežinome, su kuo teks susikauti antrajame Eurolygos etape, tačiau tai ne tiek svarbu. Visi varžovai bus pajėgūs, silpnesnių neliko. Tačiau „Žalgiris“ irgi gana stiprus – su visais klubais galima kovoti ir laimėti. Tik reikia kovoti iš širdies ir atskleisti savo geriausias savybes.

– Kaip vertinate savo žaidimą?

– Galėčiau rungtyniauti geriau ir stabiliau. Norėčiau išsikovoti didesnį trenerių pasitikėjimą ir daugiau laiko praleisti aikštėje, bet yra taip, kaip yra. Juk mūsų komandoje yra daug gerų krepšininkų ir su visais reikia dalytis žaidimo laiką. Jei kiekvieno mūsų individualus meistriškumas ir pastangos dar geriau tarnaus komandiniam žaidimui, viskas bus gerai – „Žalgiris“ laimės.

Komentaras

Vladimiras Romanovas, ŪBIG prezidentas, „Žalgirio“ savininkas: „Kai pirmą kartą pamačiau Mantą Kalnietį krepšinio aikštėje, man iškart patiko jo kūno plastika. Nors daugumoje komentarų buvo teigiama, kad Mantas netaps geru gynėju, mane sužavėjo jo atkaklumas veržtis net pro menkiausią varžovų gynybos plyšį, į kurį nerizikuoja lįsti net krepšinio žvaigždės. Sulaukęs 19 metų, jis buvo pakviestas į „Žalgirio“ pagrindinę komandą ir netrukus sužibėjo Europoje. Krepšinio agentai vos nesužlugdė jo karjeros. M.Kalnietis tobulėja „Žalgiryje“, kurį jis myli ir kuris myli Mantą. Jis jaučiasi šioje komandoje kaip augalas, todėl labai svarbu neprarasti jo augimo laiko. Tikiu, kad krepšininkas ir toliau tobulės, taps ne tik geriausiu įžaidėju Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.“

Straipsnis perpublikuojamas iš kaunodiena.lt, gavus sutikimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: