Norintys pristatyti verslo idėjas – turi paskubėti
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Norintieji verslo idėjas iškeisti į finansinį ir ekspertinį įvertinimą – turi paskubėti: Šiaurės miestelio technologijų parko (ŠMTP) kartu su partneriais įgyvendinamas projektas „Inovatyvaus verslo idėjų turnyras“ artėja prie finišo tiesiosios.

Inovatyvioms verslo kūrimo ar tobulinimo idėjoms pateikti liko vos keletas dienų, tačiau, vertinant jau pateiktas idėjas, galima daryti pirminius apibendrinimus.

Pasak turnyro eksperto Audriaus Zabotkos, pateikta labai įvairių idėjų, kai kurios iš jų yra tokio lygio, kad galėtų būti jau pateiktos kaip verslo planas finansavimui gauti.

„Labai aiškiai matyti, kad kai kurios idėjos gimusios iš konkretaus paties pradedančiojo verslininko poreikio, – sako ekspertas. – Stiprių idėjų, turinčių aiškių perspektyvų, nėra daug – arba trūksta verslo kūrimo ar tobulinimo sumanymų aiškaus pagrindo, arba net ir loginio mąstymo“.

Vis dėlto didelė dalis turnyrui pateiktų idėjų stebina kūrybiškumu ir nestandartiniu požiūriu į mus supančią aplinką, ne vienam jaunam ateities verslininkui rūpi ekologija ir sveikas gyvenimo būdas. Labiausiai domimasi informacinių technologijų sritimi ir laisvalaikiu. Projekto vertintojai džiaugiasi tokia jaunųjų verslininkų siūlomų idėjų įvairove, bet negaili ir griežtesnių pastebėjimų.

„Kai kurioms idėjoms įgyvendinti turbūt reikėtų pakeisti Lietuvos įstatymus, t. y. idėjoje aprašomo produkto naudojimą padaryti įstatymu privalomą. Tada jis tikrai turėtų paklausą, tačiau esmė – ne valstybė turi kažką pakeisti, kad idėjos būtų įgyvendintos, bet jaunieji verslininkai turi sugalvoti idėjas, neskatinančias lobizmo. Patarčiau norintiems dalyvauti turnyre ieškoti realesnių idėjų juos supančioje aplinkoje“, – sako A. Zabotka.

Turnyre konsultuojančių ekspertų uždavinys – nukreipti idėjų autorius teisinga linkme, patarti ir padėti išvengti skaudžių klaidų. Tokiu būdu turnyro dalyviai turi galimybę ne tik pretenduoti į piniginius prizus – pasidalinti 10 000 Lt prizinį fondą, bet ir pasisemti patirties bei žinių.

ŠMTP direktoriaus Gedimino Pauliukevičiaus teigimu, piniginiai apdovanojimai tikrai nėra vienintelis stimulas dalyvauti šiame turnyre. „Visi turnyro dalyviai įgaus neįkainojamos patirties bei rinkoje brangiai kainuojančių verslo patarimų, kadangi jų idėjas nagrinės ir vertins bei patarimų duos pripažinti strateginio planavimo, marketingo, verslo ir finansų valdymo ekspertai, – sako ŠMTP vadovas. – Profesionalai vertins ir verslo plano rizikingumą ir kiek realus bei pagrįstas jis yra”. Be to, inovatyviausios idėjos savininkas taip pat laimės ir galimybę pusę metų nemokamai naudotis „Virtualaus biuro” paslaugomis ŠMTP patalpose.

Verslo idėjų turnyre gali dalyvauti tiek pavieniai asmenys, tiek ir jaunos įmonės. Idėjų registracija iki liepos 15 d. vyksta projekto interneto svetainėje www.versloturnyras.lt.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: