(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Geriausi Lietuvos ir užsienio dziudo kovotojai jau šį penktadienį gegužės 27 d. susikaus tarptautiniame turnyre „Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro taurei laimėti“. Penktus metus iš eilės rengiamos tradicija tapusios varžybos kovos menų gerbėjus, sirgalius ir visus dziudo aistruolius simboliškai sukvies į kovos dvasia nepaliaujamai alsuojančią legendinę Kauno sporto halę.

Dalyvauti šiųmečiame turnyre pakviesta per dvidešimt komandų iš Lietuvos ir svetur. Pasak organizatorių, ant tatamio savo meistriškumą pademonstruos ir dėl pagrindinio trofėjaus atkakliai kovos daugiau kaip šimtas patyrusių sportininkų. Gražia tradicija tapusios varžybos pelnė pripažinimą tarp jose gausiai dalyvaujančių mūsų šalies ir užsienio šalių teisėsaugos, teisėtvarkos ir karinių struktūrų tarnautojų bei pareigūnų.

Nuo 2007 metų turnyras vykdomas kasmet ir šiais metais bus rengiamas jau penktą kartą. Per šį laikotarpį jis sulaukė didelio pasisekimo ir susidomėjimo.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų graži iniciatyva kasmet sulaukia vis didesnio populiarumo tarp sportininkų ir žiūrovų. Tai įpareigoja mus stengtis, kad turnyro dalyviai ir publika atmintyje pasiliktų tik gražius prisiminimus ir neišdildomus įspūdžius apie šį renginį“, – sakė vienas pagrindinių turnyro sumanytojų ir iniciatorių Viešojo saugumo tarnybos prie VRM vadas vidaus tarnybos generolas Sergejus Madalovas.

Turnyro organizatorius, Viešojo saugumo tarnyba prie Vidaus reikalų ministerijos, bendradarbiaudama su klubu „Kario kelias“, tęsia ilgametes tradicijas rūpintis jaunimo užimtumu ir gerove. Neretai slogią ir nykią vaikų bei paauglių kasdienybę tarnybos atstovai nuolat paįvairina perteikdami jiems savo profesinę patirtį ir supažindindami bei sudomindami dziudo sporto šaka.

Ne veltui šis kovos menas nuo pat jo atsiradimo vadovaujasi kūno ir sielos tobulinimo filosofija. Čia svarbiausia ne pulti, bet ginti. Ties klystkelių riba atsidūrusius jaunuolius siekiama atgręžti į doros kelią ir ugdyti jų pilietiškumą. Ypatingas dėmesys skiriamas globos įstaigų auklėtiniams, daugiavaikių šeimų atžaloms ir neįgaliesiems. Būtent šis jaunimas sudarys dalį žiūrovų ir per artėjantį Tarptautinį dziudo turnyrą.

Renginio metu koncertuos Kauno Burgundiškasis choras. Įėjimas žiūrovams nemokamas! Finalinių kovų pradžia – 17 val.

Viešojo saugumo tarnybos prie VRM informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: