(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Penktadienį 16 val. restorane „Sadutė” (Rotušės a. 4, Kaunas) vyks 1984 m. filmo „Nematomas žmogus” (režisierius Aleksandras Zacharovas) peržiūra. Pagal H. G. Wellso to paties pavadinimo romaną sukurtame filme vaidino aktorius Romualdu Ramanausku, kuris ir dalyvaus susitikime.

Mažai kam žinoma, jog šis filmas buvo filmuojamas Lietuvoje, o daugelis svarbiausių jo scenų – Kauno senamiestyje. Aleksandro Zacharovo filmo „Nematomas žmogus veiksmas, nukelia į XIX amžiaus Angliją.

Talentingam jaunam mokslininkui pavyksta atrasti būdą, kaip daiktus paversti nematomais. Eksperimentuodamas jis nematomą padaro ir save. Nuo tos akimirkos jo gyvenimas tampa nepakeliamas. Prapuolus mokslinių bandymų užrašams, jis nebegali susigrąžinti normalaus pavidalo ir turi slėptis. Filmo istorija baigiasi tuo, kad įtūžusi minia užmuša Nematomą žmogų Kauno Santakoje.

Po filmo, 18.45 val. Kauno Santakos stadione vyks svarbiausia projekto dalis. Aktorius Romualdas Ramanauskas, šiame filme suvaidinęs jaunojo mokslininko draugą, kuris galiausiai jį išduoda, skaitys paskutinę H. G. Wellso romano sceną, kurioje nužudomas Nematomas žmogus. Pagal projekto iniciatorių sumanymą, šis performansas taps monumentu Nematomam Žmogui.

Tai yra Tarptautinio Kauno kino festivalio renginys. Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyksta spalio 1 – 17 dienomis Kaune ir Vilniuje, kino teatruose „Forum Cinemas”, „Pasaka” ir „Skalvija”. Visa programa ir daugiau informacijos apie festivalį – svetainėje www.kinofestivalis.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: