kafe2013.lt nuotr.
Praėjusį sekmadienį Laisvės alėjoje pristatyta projekto „Laisvės impulsai” ekspozicija paskelbė apie pirmojo šalyje architektūros festivalio pradžią. „Kauno architektūros festivalis 2013″ (KAFe) truks du mėnesius ir baigsis spalio mėnesio pabaigoje.

Šiuo metu Laisvės alėjoje eksponuojami pirmojo KAFe projekto „Laisvės impulsai” darbai.
Projekte buvo kviečiami dalyvauti jaunosios kartos (iki 40 m. amžiaus) architektai, kurie pateikė savo vizijas „sergančioms” Laisvės alėjos vietoms: pastatams, jų fasadams, numatomiems antstatams. Laisvės alėja šiam projektui pasirinkta todėl, kad tai pagrindinė miesto erdvė, o naujai čia pastatyti objektai sulaukė itin stipraus visuomenės nepritarimo. Kita vertus, šioje istorinėje gatvėje yra daug apleistų pastatų, nesutvarkytų vietų, kurių užstatymus ar funkcijas dar reikės spręsti, tad tokiam atsakingam žingsniui reikia ypač rimtai pasirengti ir apsvarstyti visas galimas alternatyvas.

Architektų idėjiniai projektai atspausdinti ant didelio formato stendų (2 x 3 metrų), kurie visus du festivalio mėnesius bus eksponuojami Laivės alėjoje šalia „gydomų” pastatų. Taip visa alėja taps unikalia architektūros pasiūlymų laboratorija – galerija ir atvirų diskusijų forumu po atviru dangumi, kur žmonės galės rinktis ir su idėjų autoriais diskutuoti apie tinkamus ar netinkamus architektūrinės išraiškos pavyzdžius ir jų daromą įtaką istorinei aplinkai.

„KAFe 2013″ metu organizuojamų viešųjų paskaitų tikslas – atvirose profesionalų ir visuomenės diskusijose atkreipti dėmesį į miesto plėtrą bei architektūrą, akcentuojant inovatyvaus, darnaus ir tausojančio miesto kūrimo būtinybę. Šiuo diskusijų ciklu bus siekiama apsvarstyti svarbiausius miesto urbanistinės plėtros projektus ir sukurti galimybes glaudesniam architektų ir visuomenės dialogui, šviesti visuomenę ir skatinti jos domėjimąsi architektūra.

Šį antradienį vyksianti pirmoji paskaita „Aukštybiniai pastatai Kaune – mada ar būtinybė” – vieša paskaita ir diskusija miestiečiams ir architektūros profesionalams, skirta pristatyti ir aptarti aukštybinių pastatų išdėstymo schemą ir jų dislokaciją Kaune.

Daugiau informacijos galite rasti oficialioje festivalio svetainėje www.kafe2013.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: