(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės kolegijos nariams buvo pristatyta informacija, gauta iš Vyriausiojo policijos komisariato dėl naktinio klubo „Metelica“ veiklos.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas lapkričio pradžioje, po žmogžudystės prie šio klubo prieigų, kreipėsi į policijos komisariato viršininką Algirdą Kaminską, kad jis informuotų apie visus policijoje registruotus įvykius, kurie buvo įvykę pačiame naktiniame klube „Metelica“ ar šio klubo prieigose.

„Vyriausiasis policijos komisariatas pateikė duomenis apie visus nusikaltimus, teisės pažeidimus ir pranešimus užregistruotus prie minėto klubo nuo 2005 metų. Matome, kad per penketą metų sunkių nusikaltimų skaičiaus didėjimo tendencijos nėra. 2005-aisiais buvo užregistruoti 13 sunkių nusikaltimų, o šiemet čia įvyko tik 3. Todėl manau, kad nėra prasmės riboti prekybos alkoholiu laiką šiame klube, nes apribojus prekybą alkoholiu, klubas būtų pasmerktas žlugti. Svarbiau yra užtikrinti tvarką klubo viduje ir lauke“, – teigė Teisės departamento direktorius Dainius Ratkelis.

Meras Andrius Kupčinskas priminė, kad jo iniciatyva susirinkę Kauno kavinių ir klubų savininkai diskutavo apie nusikalstamumą centrinėje miesto dalyje. „Miestiečių ir miesto svečių saugumas priklauso ir nuo verslininkų požiūrio. Daugelis klubų savininkų yra sąmoningi ir sutinka savo lėšomis pagerinti apšvietimą, įrengti daugiau papildomų vaizdo stebėjimo kamerų prie savo kavinių. Juk jie patys turi siekti, kad jų klubuose būtų saugu, kitaip nesulauks lankytojų. Reikia ugdyti klubinę kultūrą ir tarp ten besilankančių, nes tokios kultūros pas mus dar nėra“, – apgailestavo A. Kupčinskas.

Kolegijos nariai sutarė kreiptis į Vyriausiąjį policijos komisariatą, kad šis daugiau pajėgų skirtų saugumui užtikrinti miesto centre.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: