Organizatorių archyvo nuotr.

Ši Sauliaus Treinio kolekcija ypatinga tuo, jog yra labai „švari“ – organiška, jokių nereikalingų linijų, kliūvančių atsikišimų, pompastikos.

Puošnu, bet ne per saldu. Elegantiška, tačiau atidžiau įsižiūrėjęs atrasi daugybę detalių susiliejančių į vientisą skambesį. Drąsu….Tačiau šia drąsa galima puoštis kasdien. Ir kas labai svarbu – nesenamadiška.

Sauliaus darbai visuomet orientuoti į dabartį ir ateitį. Jis nėra iš tų, kurie įkvėpimo semiasi praeityje arba tautodailėje. Sauliaus darbai atsiranda stebint  kasdienybės nepaprastumą, kurio mes su Jumis dažniausiai nepastebime. Asmuo pasirenkantis tokį papuošalą dažnai taip pat pasižymi subtiliu skoniu.

Jis savitas juvelyras. Mąsto ir dirba labai vyriškai, tačiau jo darbai itin patinka moterims. Sauliaus kūriniai greitai išperkami, todėl pamatyti didesnę kolekciją vienu metu yra retenybė. Ši 15 dirbinių kolekcija ypač vientisa.

Saulius dirba su įvairiomis medžiagomis – baltu, geltonu ir raudonu auksu, platina, visais brangiaisiais ir pusbrangiais akmenimis. Jo papuošalai ne vienerius metus puošė žinomų Lietuvos dizainerių Ramunės Piekautaitės  ir Giedriaus Šarkausko drabužių kolekcijas.

Meno galerija „Kauno langas“, M.Valančiaus 5, Kaunas

Paroda veiks nuo vasario 1 iki kovo 12 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: