(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pirmadienį savaitraščio „Veidas“ paskelbtame Lietuvos savivaldybių reitinge Kauno miesto savivaldybė užima antrąją vietą, nusileisdama tik Neringos savivaldybei. Pernai Kauno miestas buvo ketvirtoje vietoje.

Reitingai sudaromi įvertinus 21 kriterijų. Skaičiuotas gyventojų pokytis per metus, nedarbo plitimas, veikiančios įmonės, nauji namai ir butai, asfaltuoti keliai, tiesiogionės užsienio investicijos, biudžeto ir ES lėšos, tenkančios vienam gyventoju, nusikalstamumo lygis, renovuotos mokyklos, bibliotekos ir kultūros centrai, gyventojų sergamumas bei medicininių paslaugų prieinamumas, skaičiuoti odontologai, slaugytojai, kineziterapeutai, masažuotojai, vaikų eilės prie lopšelių – darželių.
Pirmadienio „Veide“ taip pat spausdinamas interviu su Kauno miesto meru Andriumi Kupčinsku. Jis buvo paprašytas įvardinti svarbiausius pokyčius, kuriuos mieste pastaraisiais metais inicijavo savivaldybė.

„Galėčiau išvardinti labai daug gerų pasikeitimų, ką pavyko nuveikti per trejus metus, kai vadovauju miestui: pradėta bei baigiama statyti Žalgirio arena, nutiesti du tiltai į Nemuno salą, atnaujintas Vilijampolės tiltas, pakeisti Laisvės alėjos šviestuvai, suoliukai, sutvarkytas Santakos parkas, įrengtos vaikų žaidimo aikštelės, lauko treniruokliai suaugusiems, priviliota pigių skrydžių „Ryanair“ kompanija su naujais maršrutais į Kauno tarptautinį oro uostą.

Baigiami pakeisti visi langai lopšeliuose-darželiuose, renovuojamos mokyklos, poliklinikos ir bibliotekos, tvarkomi dviračių takai ir genėjami medžiai upių pakrantėse. Artimiausiu metu bus įgyvendinami dešimtys ES finansuojamų projektų, tarp jų – Lampėdžių kempingo, A.Juozapavičiaus prospekto ir Jiesios tilto rekonstrukcijos darbai, Parodos kalno sutvarkymo, „Tautos namų“ renovavimo ir kiti panašūs projektai. Žinoma, dar ne viskas padaryta. Kaip sakoma, ir Maskva ne per naktį buvo pastatyta“, – sakė meras A. Kupčinskas.

„Veido“ reitinge pirmas dešimt vietų užėmusios savivaldybės.

1.Neringos savivaldybė

2.Kauno miesto savivaldybė

3.Vilniaus miesto savivaldybė

4.Klaipėdos miesto savivaldybė

5.Kėdainių rajono savivaldybė

6.Druskininkų miesto savivaldybė

7.Palangos miesto savivaldybė

8.Panevėžio miesto savivaldybė

9.Šakių rajono savivaldybė

10.Mažeikių rajono savivaldybė

Tarybos sekretoriato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: