(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Didžiausias Lietuvoje senturgis „Laiko ratu“ visą šį savaitgalį vėl šurmuliuos Kauno prekybos miestelyje „Urmas“. Sendaiktininkai šį kartą žada atvežti ypač senų ir retų kaimiškų sendaikčių.

Gegužės 28–30 dienomis vyksiančiame turguje laukiama apie 200 sendaiktininkų, kolekcininkų ir antikvarų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir kitų užsienio šalių.

Jie pasiūlys pačių įvairiausių sendaikčių – nuo įvairių instrumentų, baldų ir namų apyvokos daiktų iki karinės atributikos ir netgi senovinių ginklų. Dauguma jų pagaminti prieškariu, tarpukariu ir pokariu, bet yra ir siekiančių XIX ar net XVIII amžių.

Vienas iš tokių, ypač senų daiktų galinčių pasiūlyti kolekcininkų, yra Robertas Zimbys, besidomintis senajame Lietuvos kaime naudotais daiktais.

„Šį kartą atvešime labai senų ir retų tošimi apvyniotų ir juodosios keramikos puodynių, taip pat geldų, bačkų, įvairių senovinių įrankių. Tačiau labiausiai dėmesio verti vežimo ratai. Atrodytų – kuo čia ypatingi gali būti vežimo ratai? Bet tai bus tikras sendaiktis, tikra autentika – mediniai vieno lenkimo ratai, kokius padaryti nepaprastai sunku. Tokių jau seniai niekas nebegamina“, – tikino sendaiktininkas R. Zimbys.

Turgaus lankytojai galės paganyti akis ir į senovinius automobilius bei žemės ūkio techniką, pasiklausyti unikaliųjų mugės vargonų.

Iš šios savotiškos kelionės laiku šį amžių lankytojus turėtų sugrąžinti baikerių motociklų gausmas. Šeštadienį į sezono atidarymą prekybos miestelyje „Urmas“ besirenkantys baikeriai taip pat ketina užsukti į sendaikčių turgų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: