(c) LFF archyvo nuotr.

Prasidėjus vasarai futbolas keliasi ir į pajūrį. Jau šeštadienį Palangoje sezono pradžia bus pažymėta tradiciniu turnyru, kuris bus kaip įžanga prieš būsimas Lietuvos čempionato varžybas.

Paplūdimio futbolas – viena sparčiausiai populiarėjančių futbolo rūšių pasaulyje, oficialiai jų varžybos vyksta jau beveik du dešimtmečius.

Lietuvoje paplūdimio futbolo pirmieji turnyrai prasidėjo 2002 metais, iš viso juose dalyvavo daugiau nei 60 komandų. Pernai paplūdimio futbolo A lygoje žaidė 10 ekipų, o antrus metus rengtoje I lygoje – 13. Prieš dvejus metus tarptautinėje arenoje pirmą kartą žaidė ir Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė, o klubai rungiasi Baltijos šalių čempionatuose.

„Palyginus su tuo, kas buvo prieš penkerius metus, pastarieji du metai paplūdimio futbolui buvo pavyzdingi. Turime ir visą reikalingą inventorių, ir aikšteles. Ši futbolo rūšis tikrai žengia į priekį“, – sakė varžybas organizuojančios Lietuvos salės futbolo asociacijos generalinis sekretorius Sergejus Sliva.

Jo teigimu, paplūdimio futbole dažniausiai rungtyniauja salės futbolo pirmenybėse dalyvaujantis žaidėjai, arba tie, kurie tuo metu nerungtyniauja didžiajame futbole, taip pat veteranai.

Pernai čempionate rungėsi dabartinis Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Raimondas Žutautas, buvęs rinktinės nariai, dabar treneriais dirbantys Rimantas Žvingilas, vartininkas Vaclovas Jurkus, Vaidas Žutautas, nemažai buvusių A lygos žaidėjų.

Šiemet paplūdimio smėlį Palangoje komandos pirmą kartą išbandys birželio 5 dieną, šeštadienį. Sezono pradžią paskelbsiančiame turnyre ruošiasi dalyvauti 12 ekipų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Mažeikių, Palangos, Kazlų Rūdos ir Dūkštų.

Turnyras vyks pagal FIFA nustatytas paplūdimio futbolo taisykles, bus žaidžiama penki prieš penkis. Komandos bus suskirstytos į dvi grupes, o atkrintamosiose varžybose žais po keturias geriausias ekipas. Turnyras nuo 10 valandos vyks prie Palangos gelbėjimo stoties. Pernai turnyre nugalėjo Vilniaus „Igol“ komanda, kuri finale įveikė „Mažeikiečių“ futbolininkus.

Lietuvos paplūdimio futbolo čempionatai startuos birželio 19-20 dienomis ir baigsis rugpjūčio pradžioje.

2010 m. paplūdimio futbolo varžybų tvarkaraštis

Birželio 5 d. – Sezono atidarymui skirtas paplūdimio futbolo turnyras

Birželio 19 d. – A lygos čempionato 1 turas;

Birželio 20 d. – 1 lygos pirmenybių 1 turas (registracija iki birželio 17 d.);

Liepos 17 d. – A lygos čempionato 2 turas;

Liepos 18 d. – 1 lygos pirmenybių 2 turas (registracija iki liepos 15 d.);

Rugpjūčio 7 d. – A lygos čempionato 3 turas;

Rugpjūčio 8 d. – 1 lygos pirmenybių 3 turas (registracija iki rugpjūčio 5 d.);

Rugpjūčio 21 d. – sezono uždarymo turnyras.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: