(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį, gegužės 26 d., Kauno Šilainių gyventojai minės Saugios kaimynystės dieną. Šia proga rajone įvyksiančioje šventėje gyventojai galės susipažinti su policininkų darbu, naudojamomis priemonėmis, o jaunimas su pareigūnais varžysis estafetės rungtyse. Saugios kaimynystės dieną inicijuoja daugiabučius namus administruojanti bendrovė „Namų priežiūros centras“, kurios darbuotojai prieš metus papildė policijos rėmėjų gretas.

„Renginys turėtų pritraukti tiek mažų, tiek didelių dėmesį. Neabejojame, kad vaikams, ypač berniukams, bus tikra šventė ne tik sudalyvauti sporto varžybose, bet ir gyvai susipažinti su pareigūnų darbo priemonėmis, mašinomis. Suaugusieji, atėję į šventę, su pareigūnais galės padiskutuoti apie nusikalstamumo prevenciją, išgirs naudingų patarimų, kaip apsisaugoti ne tik patiems, bet ir apsaugoti kitus“, – sakė šventę rengiančios įmonės „Namų priežiūros centras“ atstovė Jolanta Volteraitytė.

Policininkai su šventės dalyviais varžysis kamuolio varymo, perdavimo, virvės traukimo ir kitose estafetėse. Pareigūnai taip pat pademonstruos savo darbo inventorių – aprangą, ginklus, automobilius – ir papasakos apie savo darbo specifiką.

Sporto šventė-susitikimas su pareigūnais įvyks gegužės 26 dieną, 16 val., Baltijos g. 40 namo kiemo aikštelėje. Visi, norintys dalyvauti sportinėse varžybose, raginami suburti 5 žmonių komandą ir registruotis renginio vietoje nuo 15.30 val.

„Gyventi draugiškoje, bendros veiklos laisvalaikiu prasimanančioje bendruomenėje, ne tik saugiau, bet ir linksmiau. Tikiu, kad artėjanti šventė ne tik padovanos gerų emocijų, bet ir stiprins kaimynų santykius“, – komentavo Tauris Stauskis, Kauno policijos Prevencijos skyriaus viršininkas.

Kauno daugiabučių prižiūrėtojų ir policijos pareigūnų bendradarbiavimas prasidėjo prieš metus, kuomet į Policijos rėmėjų gretas įstojo 20 daugiabučių prižiūrėtojų iš įmonių „Namų priežiūros centras“, „Žaidas“ ir „City Service“. Tuomet pareigūnai ir daugiabučius prižiūrinčios įmonės pradėjo bendrą projektą, kurio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į bendruomenių saugumą.

„Prabėgus metams nuo mūsų ir policijos bendradarbiavimo pradžios jau galime pasidžiaugti pirmaisiais darbo rezultatais. Rudenį kartu su pareigūnais surengėme susitikimus su gyventojais, kuriuose diskutavome, kaip padidinti saugumą daugiabučių kiemuose, laiptinėse. Dalį idėjų jau spėjome įgyvendinti, kai kurie darbai – dar procese“, – sakė Vida Naudžiūnienė, Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos Kauno regiono vadovė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: