zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komandos naujojo sezono startas  trečiadienį buvo paženklintas skambia pergale. Pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje žalgiriečiai įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ 89:71 (27:19, 21:11, 23:18, 18:23) ir prieš antrąjį Supertaurės mačą įgijo solidžią persvarą.

Nuotraukos iš rungtynių – Žalgiris.lt fotogalerijoje.

Atsakomasis susitikimas vyks rugsėjo 17-ąją Vilniuje. Jeigu komandos pasidalys po pergalę, mačo laimėtojas paaiškės suskaičiavus taškų skirtumą.

Susitikimą „Žalgiris“ pradėjo tokiu startiniu penketu: Oliveris Lafayette‘as, Marko Popovičius, Tremmellas Dardenas, Paulius Jankūnas ir Darjušas Lavrinovičius. Vilniečiai greičiau prisitaikė prie rungtynių ritmo ir keletą minučių buvo priekyje. Kauno komandai pirmuosius taškus nuo baudų metimo linijos pelnė P.Jankūnas, netrukus pasižymėjo ir D.Lavrinovičius, bet po antrojo Janio Blūmo tritaškio „Lietuvos rytas“ pirmavo 8:4. Rezultatą išlygino puikiai gynyboje žaidęs bei vėliau dėjimu krepšį sudrebinęs T.Dardenas, o P.Jankūnas dvitaškiu ir tolimu metimu išvedė šeimininkus į priekį 13:9. T.Dardenas ir toliau demonstravo veržlumą pelnydamas dvitaškį su pražanga (16:11). Savo taškų sąskaitą „Žalgiryje“ atidarė ir Kšištofas Lavrinovičius – 18:12. Vilniečiai dažnai svečiavosi prie baudų metimo linijos ir buvo priartėję iki minimumo (17:18), bet Tadas Klimavičius, Mindaugas Kuzminskas ir K.Lavrinovičius greit vėl padidino persvarą – 27:19.

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgirio“ pranašumas greitai aptirpo, kai po tritaškį įmetė J.Blūmas ir Artūras Jomantas (27:29). Tada iš vidutinio nuotolio įmetė M.Kuzminskas, nugara į krepšį varžovą apžaidė D.Lavrinovičius, o greitose atakose pražangomis sustabdyti Vytenis Lipkevičius ir O.Lafayette‘as realizavo baudos metimus. Spurtą 13:0 užbaigė M.Popovičiaus taiklus tritaškis, D.Lavrinovičiaus dvitaškis ir perdavimas P.Jankūnui – 44:27. Antrajam kėliniui artėjant į pabaigą P.Jankūnas ir Mantas Kalnietis dar labiau padidino persvarą – 48:30.

Po didžiosios pertraukos iškart tritaškį įsūdė M.Popovičius (51:30). Galingai sužaidęs dvitaškį su pražanga pelnė T.Dardenas – 54:32. Vos per 3 minutes žalgiriečiai surinko 5 komandines pražangas ir leido varžovams lengvai rinkti taškus, tačiau kamuolį atkovojęs T.Klimavičius pataisė M.Kalniečio metimą bei po Manto perdavimo įskraidino tritaškį su sirena – 60:38. Puikiai po krepšiais kovojęs T.Klimavičius pasižymėjo dar kartą, idealų M.Kalniečio perdavimą taškai pavertė K.Lavrinovičius, įmetė ir Adas Juškevičius, o trečiąjį kėlinį 4 taškais baigė Rimantas Kaukėnas – 71:48.

R.Kaukėnas pratęsė sėkmingų prasiveržimų seriją, o A.Juškevičius pridėjo tritaškį – 76:51. Netrukus daugiau nei 15 000 žiūrovų kilo iš savo vietų, kai kamuolį po spaudimo perėmęs T.Klimavičius grūdo jį į krepšį bei idealią greitą ataką dėjimu užbaigė M.Kalnietis (80:51). Po „Lietuvos ryto“ minutės pertraukėlės svečiai susiėmė. Jie įmetė porą tritaškių, sėkmingai užbaigė kelias greitas atakas ir, nepaisant P.Jankūno ir M.Kuzminsko taškų, priartėjo iki 67:84. Tada jau po „Žalgirio“ minutės pertraukėlės tritaškį  įmetė O.Lafayette‘as, bet po minutės sulaukė tokio pat Mindaugo Katelyno atsakymo. Paskutinius „Žalgirio“ taškus rungtynėse pelnė R.Kaukėnas – 89:71.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 13 (6 atk. kam.), T.Klimavičius 13 (8 atk. kam.), T.Dardenas 10, R.Kaukėnas 9, K.Lavrinovičius 8, D.Lavrinovičius 7, M.Kuzminskas 6, M.Popovičius 6, M.Kalnietis 5 (5 rez. perd.), A.Juškevičius 5, O.Lafayette‘as 5, V.Lipkevičius 2.

„Lietuvos rytas“: J.Blūmas 12, M.Katelynas 11, R.Seibutis 11 (5 rez. perd.), L.Radoševičius 10.

Pilną statistiką galite rasti čia: www.zalgiris.lt/saugykla/Zalgiris-LR_2012-09-05.pdf

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: