(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Leidykla ir knygynų tinklas VAGA kviečia susitikti su žiniuone ir knygos „Liaudies išminčių patarimai šeimai“ sudarytoja Aušra Žvirbliene. Renginys vyks lapkričio mėn. 26 d. (ketvirtadienį) 18 val. knygyne VAGA (PC „Mega“ Kaune).

Knygos sudarytoja Aušra Žvirblienė renginio metu ne tik supažindins su liaudiškais patarimais, bet ir papasakos apie namuose gaminamus veido, rankų kremus, lūpų balzamus, žolynų tinktūras tik iš natūralių medžiagų, kurių bus galima įsigyti ir iš žiniuonės

Liaudies išminčių patarimai šeimai – antroji žiniuonės Aušros Žvirblienės sudaryta knyga. Knygos sudarytoja visą savo gyvenimą po kruopelytę rinko ir sistemino liaudies medicinos žinias, liaudies gydytojų patarimus. Todėl yra sukaupusi daugybę segtuvų su įvairiausiais receptais ir patarimais apie daugelio ligų profilaktiką ir gydymą. Iš šių sukauptų lobių pamažu ir gimsta knygos.

Nors, atrodytų, knygynų lentynose daug knygų žmogaus sveikatos temomis, tačiau A. Žvirblienės sudarytos knygos kitokios. Jų išskirtinumas – liaudies medicinos receptų rinkiniai. Daugelis receptų prikelti iš užmaršties, kitus gal dar pamena vyresni žmonės. Receptai primygtinai nesiūlomi, apsiribojama tik patarimais. Taigi Liaudies išminčių patarimai šeimai – praktiškas vadovas tiems, kurie nori be cheminių vaistų susigrąžinti, sustiprinti sveikatą, kuriame rasite daug siūlomų natūralių sveikatos stiprinimo priemonių gydant „moteriškas“ ligas, patarimų besilaukiančioms ir jaunoms mamytėms, sužinosite, kaip natūraliomis priemonėmis puoselėti odą bei plaukus, išmoksite pasigaminti naminių kremų, losjonų ir kitų grožio priemonių. Knygoje nepamirštami ir vyrai, juos kamuojančios problemos.

Pirmojoje sudarytojos knygoje – Liaudies medicinos patirtis didžiausias dėmesys skiriamas peršalimo ligoms: gripui, anginai, kosuliui, rinitui, plaučių uždegimui, sinusitui. Aprašoma, kaip vaistiniai augalai sąveikauja su medikamentais ir kada jų negalima naudoti, kaip patikrinti jų tinkamumą, kaip praktiškai pritaikyti šalia mūsų augančius augalus, krūmus, medžius, daržoves, kurios padėtų išvengti ligų.

Sudarytojos planuose ir trečioji knyga, kurioje ji atskleis ne tik grožio, natūralios kosmetikos, žolelių, maisto produktų, mineralų, gamtos paslaptis, bet ir šiek tiek supažindins su magija. Tai bus knyga apie neįprastus gydymo būdus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: