(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvoje pirmąkart viešintis svečias iš Australijos Mattas Balara lapkričio 16 d., antradienį, 18.30 val. viešbučio „Park Inn Kaunas“ konferencijų salėje skaitys paskaitą apie budistinę meditaciją. Paskaitoje kauniečiai turės galimybę susipažinti su įvadu į Deimantinio Kelio budizmą bei budistinės meditacijos pagrindais.

M. Balara budizmą praktikuoja nuo 1997 m., tapęs Lamos Olės Nydalo mokiniu. Kurį laiką gyvenęs Hamburge, 2008-ųjų pabaigoje Mattas grįžo į Australiją. Laisvai samdomu interneto tinklapių dizaineriu ir konsultantu Australijoje ir Europoje dirbantis M. Balara sako daugiausia laiko skiriantis Sidnėjaus Deimantinio Kelio budizmo centro veiklos organizavimui. Dėl meditacijos, Matto teigimu, bet kokia jo veikla tampa tiesiog efektyvesnė.

„Pašėlęs gyvenimo tempas verčia nuolat patirti pakilimus ir nuopuolius, stipriai sujaukiančius mūsų emocijas. Budistinė meditacija suteikia tam tikrą atstumą, kuris leidžia neįsitraukti į šiuos „atrakcionus“ – tai sviedžiančius aukštyn, tai vėl mus nubloškiančius žemyn. Įgyto atstumo dėka galime kontroliuoti protą, tapti labiau nepriklausomi ir laimingi“, – kalbėjo svečias. Jo teigimu, prieš 2500 metų atrasti darbo su protu metodai tebėra aktualūs, domina vakariečius bei suteikia galimybę padėti tiek sau, tiek ir aplinkiniams.

Paskaita „Budistinė meditacija“ vyks lapkričio 16 d. (antradienį) 18.30 val. viešbučio „Park Inn Kaunas“ konferencijų salėje, K. Donelaičio g. 27.

Paskaitą organizuoja Deimantinio Kelio budizmo Karma Kagju tradicijos organizacija Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: